x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CE atentionează România asupra restanțelor în materie de biodiversitate și ape reziduale

CE atentionează România asupra restanțelor în materie de biodiversitate și ape reziduale

09 Feb 2022   •   20:30
CE atentionează România asupra restanțelor în materie de biodiversitate și ape reziduale

Comisia Europeană solicită României să respecte cerințele Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale. Datele CE arată că, în România, peste 180 de aglomerări mari continuă să nu respecte nici obligațiile în materie de colectare a apelor reziduale, nici cele în materie de tratare.

Potrivit unui comunicat al CE, Directiva privind tratarea apelor urbane reziduale impune statelor membre să asigure faptul că aglomerările urbane (orașe, așezări) își colectează și tratează în mod corespunzător apele reziduale, eliminând sau reducând astfel toate efectele nedorite ale acestora.

Datele de monitorizare arată că, în România, peste 180 de aglomerări mari continuă să nu respecte nici obligațiile în materie de colectare a apelor reziduale, nici cele în materie de tratare a acestora.

Răspunsurile la scrisorile de punere în întârziere trimise României în iunie 2018 și în octombrie 2020 nu abordează în mod satisfăcător preocupările Comisiei, se arată în comunicat.

În consecință, Comisia a decis miercuri să emită un aviz motivat. România are la dispoziție două luni pentru a răspunde și pentru a lua măsurile necesare, altminteri, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a UE cu privire la acest caz.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana