x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu despre drone în Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliția aeriană internațională

Ciolacu despre drone în Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliția aeriană internațională

de Redacția Jurnalul    |    17 Oct 2024   •   22:15
Ciolacu despre drone în Marea Neagră: S-au ridicat avioane din poliția aeriană internațională
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Au fost ridicate avioane de luptă, dar lucrurile au fost sub control, spune, joi seara, premierul Marcel Ciolacu. El dă asigurări că nu a fost niciun pericol în Constanța, unde cetățenii au primit mesaje Ro-Alert privind posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian.

„Am avut o discuție la Ministerul Apărării, de vreo 4 sau 5 ori am avut discuția cu cine este la comandă, am vorbit și cu domnul Raed Arafat. Niște lucruri care funcționează nu la ordinul prim-ministrului, ci cu informarea prim- ministrului, cum e normal, și cred că a fost informat și președintele României. Nu a fost niciun pericol. Dar acestea sunt procedurile și situațiile de urgență au trebuit să facă acel anunț în zona municipiului Constanța”, a declarat, la România Tv, Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că au fost ridicate avioane de poliție aeriană, dar dă asigurări că nu a existat niciun pericol.

„Nu a fost niciun pericol până acum, s-au ridicat anumite avioane din poliția aeriană internațională. Totul a fost sub control. Dacă o dronă se îndreaptă spre un obiectiv civil sau militar, va fi doborâtă”, mai spune Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost întrebat cum știu specialiștii traiectoria unei drone. El a spus că există timp suficient pentru anumite intervenții acolo unde este cazul.

„S-a știut și în seara aceasta din momentul în care a intrat pe teritoriul apelor române sau s-a presupus acest lucru, a fost timp de alarmă și ridicarea avioanelor și F-16 și F-18. (...) Acele drone care cad aproape de malul Dunării sunt lovite de antiaeriana ucraineană”, a mai spus premierul.

Locuitorii din Constanța au primit joi seara un mesaj Ro Alert. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”, scrie în mesajul care îi îndeamnă pe oameni să caute adăpost. Martorii susțin că au auzit zgomotul motoarelor de avion.

 

(sursa: Mediafax)

 

×