x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţia pe DN 10 va rămâne închisă cel puţin o lună din cauza alunecărilor de teren

Circulaţia pe DN 10 va rămâne închisă cel puţin o lună din cauza alunecărilor de teren

de Agerpres    |    04 Sep 2014   •   17:23
Circulaţia pe DN 10 va rămâne închisă cel puţin o lună din cauza alunecărilor de teren

Circulaţia pe DN 10 Buzău-Braşov va rămâne închisă din cauza alunecărilor de teren din zona Barajului Siriu pentru o perioadă nedeterminată.

"În cel mai fericit caz este nevoie de cel puţin o lună pentru eliberarea carosabilului pe care au căzut, conform estimărilor specialiştilor, peste 150.000 de metri cubi de anrocamente şi aceasta în cazul stabilizării versantului", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Călin Iosif.

Potrivit sursei citate, alunecarea de teren reactivată în zona Siriu a depăşit parapetul de protecţie ridicat în anul 2005 pentru stabilizarea versantului. La momentul respectiv, drumul naţional a stat închis două luni, iar pentru stabilizarea alunecării de teren s-a ridicat un parapet de protecţie înalt de cinci metri.

"De duminică seară se lucrează continuu cu două buldoexcavatoare şi mai multe basculante, care încarcă anrocamentele şi le transportă în altă zonă. Alunecările de teren de la Siriu s-au declanşat în 2005, în urma unor ploi abundente, iar atunci drumul a stat închis două luni", a precizat sursa citată.

Până la redeschiderea drumului naţional, şoferii care vor să ajungă la Braşov trebuie să facă un ocol de aproximativ 60 de kilometri pe ruta Cislau-Vălenii de Munte-Cheia.

×
Subiecte în articol: alunecari de teren dn 10