x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîrstea, detronat

Cîrstea, detronat

de Iulia Barbu    |    12 Aug 2008   •   00:00
Cîrstea, detronat

DECIZIE PMB ● Nu mai este regele parcurilor
Virgil Cîrstea, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), a fost demis ieri de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.



DECIZIE PMB ● Nu mai este regele parcurilor
Virgil Cîrstea, directorul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), a fost demis ieri de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Decizia a venit în urma raportului Comisiei de disciplină din Primăria Capitalei privind activitatea acestuia. Două sesizări l-au adus pe Cîrstea în faţa comisiei. Una a venit din partea unui fost patron de terasă din Parcul Cişmigiu, care suţine că a fost demolat, deşi ar fi avut toate actele în regulă. A doua sesizare a venit chiar din partea edilului Capitalei, care nu a fost informat la timp despre expirarea unui contract de administrare a Clubului Francez.

Fostul director ALPAB a precizat că va contesta decizia în instanţă, deoarece "a avut la bază raportul unei comisii de disciplină obediente şi abuzive". Acesta a mai adăugat că, "în mod evident", edilul-şef al Capitalei nu doreşte ca el să facă parte din echipa acestuia de colaboratori. Pînă la ocuparea prin concurs a postului, atribuţiile de director au fost delegate lui Usein Iuxel, contabil-şef al ALPAB.

Audierea lui Virgil Cîrstea a avut loc joia trecută. Potrivit raportului Comisiei de disciplină, s-au constatat "deficienţe în îndeplinirea atribuţiilor stabilite prin fişa postului privind administrarea legală şi eficientă a patrimoniului, precum şi încălcarea atribuţiilor privind aplicarea Hotărîrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi a Dispoziţiilor Primarului General".

VALUL SCHIMBĂRILOR.
Oprescu i-a mai demis pe Adrian Bold, arhitectul-şef al Capitalei, şi pe Claudiu Bălan, şeful Administraţiei Străzilor. De la preluarea mandatului de primar general al Capitalei de către Sorin Oprescu, şi-au dat demisia atît Gheorghe Udrişte, şeful Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice, cît şi Daniel Patentaşu, directorul executiv al Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei. Un alt director din Primăria Capitalei, Radu Ancuţa, şeful Direcţiei de Integrare Europeană, a fost retrogradat pentru o perioadă de trei luni.

×
Subiecte în articol: observator capitalei