x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre ajutoarele pentru energie

Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre ajutoarele pentru energie

17 Noi 2022   •   15:58
Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră despre ajutoarele pentru energie
Sursa foto: Lucian Alecu

Ajutoarele pentru energie sunt bani care vin din fonduri europene, bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie, precizează premierul Nicolae Ciucă.

„Despre ajutoarele pentru susținerea cetățenilor vulnerabili în plata cheltuielilor pentru energie, sunt măsuri care au fdost anunțate de ministrul Boloș, banii sunt din acei 10% din fondul de coeziune, decizie luată la nivelul UE, pentru a se asigura protecția cetățenilor vulnerabili, combaterea sărăciei energetice și asigurarea capitalului de lucru pentru IMM-uri”, spune Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că valoarea nominală, specifică acestui procent de 10%, este de 2,1 miliarde de euro.

„Din această sumă, o componentă va fi alocată pentru sprijinirea populației vulnerabile și la nivelul ministerului Investițiilor se lucrează la formula tehnică. Discutăm de aproximativ 800 sau 900 de miliarde de euro. Deci sunt bani care vin din fonduri europene, sunt bani care vor viza asigurarea acestui sprijin pentru plata energiei, a termiei, a lemnelor de foc, pe lunile noiembrie-martie și ca atare discutăm de două calupuri, pentru noiembrie 2022- martie 2023 și noiembrie 2023-martie 2024. Ele vor fi asigurate în sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, pentru această iarnă iar pentru iarna viitoare, în luna septembrie”, încheie Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, menționa miercuri seara, după ședința BPN, că românii vulnerabili vor primi ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicolae ciuca ajutoare energie