x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clotilde Armand a trimis Corpul de Control să verifice mai multe achiziții publice

Clotilde Armand a trimis Corpul de Control să verifice mai multe achiziții publice

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2023   •   15:45
Clotilde Armand a trimis Corpul de Control să verifice mai multe achiziții publice

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a trimis Corpul de Control să verifice mai multe achiziții publice realizate de mai multe grădinițe, școli și licee. „Clientela PSD a început discret să se remufeze la contracte publice”, afirmă ea

„Am trimis astăzi (luni - n.r.) Corpul de Control să verifice mai multe achiziții publice realizate de mai multe grădinițe, școli și licee. Mai mulți directori de unități de învățământ nu au înțeles că Epoca de Diamant s-a terminat la Sectorul 1. Clientela PSD a început discret să se remufeze la contracte publice”, scrie pe Facebook Clotilde ARmand.

Ea precizează că procedura prin care o unitate de învățănânt face anumite achiziții nu mai este controlată direct de primărie.

„Fiecare unitate de învățământ are un Consiliu de Administrație format din director de unitate, consilieri locali de la mai toate partidele (în general PSD și PNL, ei sunt cei care controlează Consiliul Local Sector 1) și reprezentanți ai părinților. Acest Consiliu de Aministrație aprobă achizițiile la propunerea directorului. Acesta este contextul, pe larg. Eu am anunțat, la începutul fiecărui an, directorii de școli să nu mai facă achiziții nelegale și să-mi prezinte planul anual de achiziții. Mulți dintre ei s-au conformat, dar câțiva nu au făcut acest lucru. Aștept rezultatul controlului, iar în cazul în care descoperim nereguli, voi sesiza parchetul pentru orice abatere de la lege. Printre primele măsuri pe care le-am luat când am venit la primărie au fost desființarea unor structuri prin care se scurgeau bani mulți către rețeaua Dan Tudorache-Marian Vanghelie. Una din măsuri a fost desființarea unei structuri parazit: Administrației Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice (AUIPUSP). Această structură nu doar că făcea achiziții nelegale în pandemie, dar prin ea s-au cumpărat celebrele tablete în valoare de 20 milioane de euro. Față de ce v-am spus aici eu am depus plângere penală împotriva directorului AUIPUSP și a primarului de atunci. Iar DNA a anunțat că a început urmărirera penală față de 56 de persoane fizice și firme implicate pentru grup infracțional oragnizat”, închgeie Armand.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand verificari achizitii