x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CNSRL Frăţia şi PSD devin parteneri

CNSRL Frăţia şi PSD devin parteneri

16 Mar 2009   •   00:00

Partidul Social Democrat (PSD) şi CNSLR Frăţia au semnat un adendum la protocolul de colaborare, care implică un nivel mai ridicat de consultare, a anunţat luni preşedintele PSD, Mircea Geoană.



''Am semnat, împreună cu preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu, confederaţia sindicală partener a PSD, un adendum la protocolul de colaborare în care se duce pe un nou palier colaborarea între PSD şi CNSLR Frăţia şi partenerii sociali. Acest adendum implică un nivel mai mare de consultare între noi şi, de asemenea, în statutul modificat al partidului vom aduce acele amendamente necesare pentru a formaliza la nivel naţional şi teritorial o relaţie privilegiată între PSD şi CNSLR'', a explicat liderul PSD, citat de Agerpres. El a informat că, în cadrul şedinţei de luni a Biroului Permanent Naţional al PSD, a avut loc şi o primă lectură a unui plan de ieşire din criză şi relansare economică, propunere care va fi prezentată miercuri la Comitetul Executiv Naţional lărgit.

Liderii PSD au mai discutat luni şi despre necesitatea ca înainte de intrarea în orice discuţie formală cu FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană sau Banca Europeană de Investiţii să aibă loc o consultare obligatorie cu partenerii sociali. ''Împreună cu Marius Petcu am decis ca marţi după-amiază să avem o consultare cu reprezentanţii sindicali la nivel naţional şi judeţean şi împreună cu federaţiile de pensionari din întreaga ţară. Credem că aceasta este o manieră corectă şi democratică pe care un partid de stânga trebuie să o aplice într-un moment în care se iau decizii foarte importante pentru starea economiei şi starea echilibrului social din România', a susţinut Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: romania psd