x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Combaterea violenţei - Şcolile, clasificate in funcţie de risc

Combaterea violenţei - Şcolile, clasificate in funcţie de risc

de Magda Colgiu    |    31 Aug 2007   •   00:00


Unităţile de invăţămănt şcolar vor fi clasificate incepănd cu anul viitor in trei categorii, cu grad de risc minim, mediu şi maxim, pentru a fi incluse intr-un sistem de supraveghere şi protecţie gestionat impreună cu inspectoratele judeţene de poliţie.Unităţile de invăţămănt şcolar vor fi clasificate incepănd cu anul viitor in trei categorii, cu grad de risc minim, mediu şi maxim, pentru a fi incluse intr-un sistem de supraveghere şi protecţie gestionat impreună cu inspectoratele judeţene de poliţie.

Noul sistem va fi aprobat prin ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Internelor şi aplicat incepănd cu anul şcolar următor, a declarat ieri, la Guvern, Victor Paul Dobre, secretar de stat in MIRA.

Clasificarea va fi efectuată pe baza "riscului criminogen" al şcolilor, definit prin lipsa măsurilor de pază şi locaţia unităţilor şcolare. In această categorie au fost incluse 2.345 unităţi, dintr-un total de 12.053 şcoli, majoritatea in mediu rural. Procedura va fi monitorizată cel puţin o dată pe lună, prin analize la nivelul prefecturilor.

Din datele prezentate de secretarul de stat rezultă că in anul şcolar 2006-2007 au fost inregistrate, la nivel naţional, un număr de 2.979 infracţiuni in zona unităţilor de invăţămănt, la care au participat 3.013 autori, din care 75,4% elevi. Victimele acestor infracţiuni au fost in majoritatea cazurilor tot elevi.

×
Subiecte în articol: observator