x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană a plătit 600 milioane de euro Ucrainei sub formă de asistență macrofinanciară

Comisia Europeană a plătit 600 milioane de euro Ucrainei sub formă de asistență macrofinanciară

20 Mai 2022   •   22:10
Comisia Europeană a plătit 600 milioane de euro Ucrainei sub formă de asistență macrofinanciară

Comisia Europeană anunță că a plătit, vineri, 600 milioane de euro Ucrainei sub formă de asistență macrofinanciară.

„În urma invaziei neprovocate și nejustificate a Rusiei, acest sprijin financiar de urgență ajută Ucraina să abordeze deficitul său acut de finanțare pentru nevoile sale umanitare și de apărare excepționale. Prima tranșă, de 600 milioane EUR, din această operațiune de asistență macrofinanciară de urgență a fost plătită în două etape la 11 și 18 martie. Plata s-a efectuat în urma unei evaluări a progreselor înregistrate de autorități în ceea ce privește punerea în aplicare a măsurilor de politică structurală convenite în memorandumul de înțelegere”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Comisia a concluzionat că, în general, autoritățile au luat măsuri în vederea îndeplinirii condiționalității convenite.

Cu toate acestea, circumstanțele actuale ale războiului constituie un eveniment de forță majoră care împiedică finalizarea efectivă a măsurilor de politică structurală.

Ca răspuns excepțional la nevoile acute de finanțare ale Ucrainei și întrucât condiționalitatea nu poate fi îndeplinită, în acest stadiu, din motive de forță majoră, Comisia a decis să procedeze de urgență la plata celei de a doua tranșe.

De la începutul agresiunii ruse, UE și-a intensificat în mod semnificativ sprijinul, mobilizând aproximativ 4,1 miliarde EUR pentru a sprijini reziliența economică, socială și financiară globală ale Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana