x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Restaurantele și sălile de spectacol din București se redeschid începând de luni

UPDATE. Restaurantele și sălile de spectacol din București se redeschid începând de luni

de Georgiana Oprea    |    22 Ian 2021   •   14:58
UPDATE. Restaurantele și sălile de spectacol din București se redeschid începând de luni
Sursa foto: Lucian Alecu

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință vineri. Pe masa discuțiilor se află o posibilă relaxare a restricțiilor, în contextul în care rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori. 

UPDATE 2. Restaurantele și sălile de spectacol din București se redeschid la interior începând de luni, la o capacitate de 30% a hotărât Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență. De asemenea, se redeschis și sălile de jocuri de noroc la o capacitate de 30%. 

Decizia a fost luată cu 47 de voturi „pentru”, o abținere și patru voturi „împotrivă”.

„Am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidența este sub 3 la mie și, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, să analizăm situația și să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât ca de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment . Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul 06:00 - 21:00, în limita a 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege. În domeniul sălilor de spectacol, teatrelor, cinematografelor, s-a decis să fie permis accesul publicului în limita a 30% a capacității sălii. Li se permite funcționarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc” a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat că relaxarea va avea loc cu condiția ca indicele să rămână sub 3 cazuri la mia de locuitori.

„Trebuie să ne învățăm în țara asta să împărțim competente. Atâta timp cât e un Comitet Național, atâta timp cât autoritățile locale au anumite atribuții, haideți să le respectăm. Am destule atribuții ca să nu intru peste atribuțiile ministrului Sănătății”, a  mai spus Nicușor Dan

UPDATE1. Având în vedere apariția noii tulpini de coronavirus în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Știre inițială. Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se reunește în ședință vineri, de la ora 13:00, în contextul în care rata de infectare cu COVID-19 în București s-a menținut, două zile la rând, sub 3 cazuri la mia de locuitori.

„Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!", scria prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, miercuri, pe Facebook.

Astfel, în cadrul ședinței ar urma să se ia următoarele măsuri:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor"
  • redeschiderea activităților "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc

 

×