x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Congres internaţional al constructorilor de orgi, găzduit de România

Congres internaţional al constructorilor de orgi, găzduit de România

de Agerpres    |    04 Sep 2014   •   16:36
Congres internaţional al constructorilor de orgi, găzduit de România

Congresul internaţional al constructorilor de orgi de pretutindeni, eveniment care are loc din doi în doi ani, de fiecare dată în altă ţară, va fi găzduit în perioada 7-14 septembrie de România, informează Ambasada Elveţiei la Bucureşti.

La eveniment, care va fi deschis oficial duminică la Primăria din Sibiu, vor fi prezenţi 86 de participanţi din 16 ţări, cărora li s-a pregătit un program intensiv.

Potrivit sursei citate, comitetul de organizare, sub conducerea maestrului constructor Ferdinand Stemmer din Hărman, Braşov, a alcătuit un itinerariu care va oferi participanţilor impresii autentice despre peisajul orgilor din Transilvania şi nu numai, în ambianţa unică a zonelor turistice de interes special, cum sunt unele cetăţi fortificate.

Congresul internaţional al constructorilor de orgi beneficiază de susţinerea Ambasadei Elveţiei la Bucureşti, cu colaborarea Ministerului Culturii.

International Society of Organbuilders (ISO) este organizaţia profesionistă a constructorilor de orgi înfiinţată în anul 1957 la Amsterdam, cu scopul de a promova într-un spirit de respect reciproc cunoştinţe specifice meseriei şi de a impulsiona schimbul de idei.

ISO promovează calitatea în construcţia orgilor cu tuburi şi salută pluralitatea stilistică şi de metode a diferitelor ţări, în prezent peste 300 de ateliere de construcţie de orgi din 36 de ţări de pretutindeni fiind membre ale asociaţiei.

Preşedintele ISO este John Pike Mander din Londra. 

×
Subiecte în articol: orgi orga