x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sală Multifuncţională şi telegondola, pentru bucureşteni

Sală Multifuncţională şi telegondola, pentru bucureşteni

de Iulia Barbu    |    27 Apr 2013   •   13:25
Sală Multifuncţională şi telegondola, pentru bucureşteni
Sursa foto: INTACT IMAGES/Christian Silva

Consiliul General a aprobat astăzi atât Sala Multifunctională de lângă Arena Națională, Academia de Tenis, refacerea patinoarului, cât şi proiectul telegondolei care va traversa Bucureştiul din Pantelimon pâna la Parcul Herastrău.

In ciuda controverselor legate de telegondola, proiectul are finantare europeana. Astfel, avand in vedere solicitarile Comisiei Europene privind reducerea emisiilor de carbon si eficientizarea energetica a tuturor sectoarelor, inclusiv cel al transporturilor, CE a decis alocarea de fonduri nerambursabile pentru realizarea unor proiecte pilot cu utilizarea de astfel de sisteme. Bucurestiul a fost nominalizat ca fiind unul dintre orasele in care ar putea fi implementat un astfel de proiect pilot.

Telegondola, cu acordul UE  


Una dintre solutiile tehnice propuse spre aplicare consta in realizarea unui sistem suspendat de transport public, utilizand vehicule de circa patru locuri. Acest sistem se va adresa, in principal, celor care, in momentul de fata, prefera transportul individual, in defavoarea celui colectiv.
"Mentionam ca sistemul va fi definit si proiectat abia dupa confirmarea de catre Comisia Europeana a eligibilitatii orasului nostru. Astfel, in acest moment nu poate fi precizat cu exactitate ce fel de sistem de transport urmeaza a fi aplicat, acesta putand fi de tip: telegondola, monorail sau alt tip de sistem. De asemenea, traseul va fi stabilit in urma realizarii studiului de transport, inaintea demararii studiului de fezabilitate", se arată in comunicatul PMB.

In momentul de fata, CGMB trebuie sa aprobe demararea procedurilor initiale care constau in primul rand in transmiterea unei scrisori de intentie catre Comisia Europeana.
In conditiile unui raspuns favorabil, Primaria Municipiului Bucuresti va putea demara formalitatile legale pentru initierea proiectului in conditiile legislatiei europene.

×