x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Controale la paza spitalelor din Capitală, după scandalul de la Pantelimon

Controale la paza spitalelor din Capitală, după scandalul de la Pantelimon

de Redacția Jurnalul    |    24 Sep 2024   •   14:15
Controale la paza spitalelor din Capitală, după scandalul de la Pantelimon

Autoritățile vor face, în perioada următoare, controale la toate firmele de pază care asigură securitatea în spitalele din Capitală. Acțiunea vizează verificarea respectării obligațiilor contractuale de către aceste companii, în contextul scandalului de la Spitalul Pantelimon.

Verificările vor analiza modul în care firmele specializate își îndeplinesc atribuțiile, cu accent pe angajarea și pregătirea agenților de securitate, echiparea acestora cu uniforme și mijloace de protecție, precum și documentația aferentă serviciului prestat, arată un comunicat al Poliției Capitalei.

De asemenea, se va evalua cunoașterea consemnelor de către agenți, obligațiile acestora în timpul serviciului, precum și timpul de intervenție în cazul unui incident.

Scopul acestor măsuri este de a asigura siguranța în unitățile medicale din Capitală, după ce polițiștii au intervenit sâmbătă la un scandal izbucnit în camera de gardă a Spitalului Pantelimon. Mai multe persoane au fost rănite, în urma unui conflict între două familii din orașul Pantelimon, potrivit verificărilor. Ulterior, victimele au ajuns la Spitalul Pantelimon, unde s-ar fi prezentat și alte persoane, înarmate cu obiecte contondente. În urma altercației, ar fi fost distrus un monitor de la camera de gardă, iar suspecții au reușit să părăsească spitalul înainte de sosirea polițiștilor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: controale spital paza