x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Stâlpi și copaci doborâți de vânt, case și mașini avariate în 13 județe din țară

Stâlpi și copaci doborâți de vânt, case și mașini avariate în 13 județe din țară

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2024   •   22:30
Stâlpi și copaci doborâți de vânt, case și mașini avariate în 13 județe din țară

Pompierii au intervenit marți pentru a degaja copaci, stâlpi și elemente de construcție care au căzut pe carosabil în contextul codurilor portocaliu și galben de vijelii. Au fost avariate trei case și 16 mașini.

În contextul avertizării cod portocaliu și cod galben de fenomene meteorologice ce vizează intensificări susținute ale vântului, marți, între orele 08.00 – 13.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 13 județe. Este voeba de Alba, Bihor, Botoșani, Buzău, Cluj, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Prahova, Suceava, Vâlcea, și municipiul București.

Pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, o anexă și 16 mașini.

Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Nu au fost persoane rănite.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: copac avariate vant