x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prima creșă construită prin programul Guvernului a fost finalizată

Prima creșă construită prin programul Guvernului a fost finalizată

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   22:45
Prima creșă construită prin programul Guvernului a fost finalizată

Prima creșă construită prin programul Guvernului a fost finalizată în localitatea Fălticeni, județul Suceava, și a fost predată beneficiarului, a anunțat marți Ministerul Dezvoltării.

Noua creșă, primul obiectiv construit cu finanțare din PNRR, a fost finalizată și predată beneficiarului. Lucrările au început în 18 august și este prima creșă construită în municipiul Fălticeni în ultimii 30 de ani, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Aceasta va găzdui 70 de copii și este organizată în 3 nuclee funcționale: zona administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești. De asemenea, creșa beneficiază de 7 dormitoare, 4 camere de joacă, prevăzute cu vestiar și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, cabinet medical și spații administrative.

Creșa este de tip nZEB (near-Zero Energy Building), fiind dotată cu 65 de panouri solare și 43 de panouri fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii este foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Astfel, consumul de energie al clădirii clasifică această construcție ca fiind una cu performanță energetică ridicată, la care necesarul de energie pentru asigurarea exploatării normale este foarte scăzut.

Valoarea contractului de proiectare și execuție a acestei creșe a depășit 15 milioane de lei.

„Construim alte 211 astfel de creșe în România, prin care vom asigura 11.500 noi locuri în creșe pentru cei mici”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: creșă program guvern PNRR