x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Criminal în serie, lăsat în libertate

Criminal în serie, lăsat în libertate

de Diana Scarlat    |    26 Iun 2015   •   00:56
Criminal în serie, lăsat în libertate
Sursa foto: Covali TOADER

Covali Toader, supranumit „Măcelarul de la Grajduri“, şi-a ucis soţia şi fiul minor, apoi concubina şi o asistentă. A beneficiat de blândeţea legislaţiei româneşti şi este liber, pentru că judecătorii au considerat că s-a purtat frumos în penitenciar

Pentru cele patru crime comise în 1993, Covali a fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar Curtea de Apel Iaşi i-a comutat pedeapsa la 25 de ani, după ce a împlinit 60 de ani. Astăzi este liber, „pentru că îndeplinea toate condițiile cerute de lege”. Judecătorii de la Botoşani au admis, pe 9 aprilie, cererea Comisiei de eliberare condiţionată a penitenciarului Botoşani, pentru Covali Toader.

„Şi-a omorât soţia şi copilul când era în libertate, apoi amanta şi o asistentă, când era internat la Socola. În penitenciar nu a omorât pe nimeni. Reiese de aici că locul lui este la închisoare, pentru că acolo a avut un comportament exemplar, nu în libertate sau la spital, pentru că acolo a primit porecla Măcelarul”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, criminalistul Dan Antonescu.

Cazuri de recidivă


Alt caz de eliberare condiţionată a făcut posibil un triplu asasinat, anul trecut, în judeţul Constanţa, la numai trei zile după ieşirea din închisoare a celui care avusese bună purtare. „Și recidivistul care în luna mai a atacat două familii, în judeţul Constanţa şi la Piteşti, beneficiase de liberare condiţionată în 2013”, mai spune criminalistul.

Acum, după 22 de ani de închisoare, Covali speră să moară liniștit și să fie iertat...

×