x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Andronic va deveni acţionar la EVZ peste trei luni

Dan Andronic va deveni acţionar la EVZ peste trei luni

de Anca Nicoleanu    |    19 Noi 2011   •   13:40
Dan Andronic va deveni acţionar la EVZ peste trei luni

Dan Andronic a confirmat pentru jurnalul.ro ca va fi unul dintre actionarii Evenimentului Zilei, dar ca va putea vorbi in aceasta calitate abia peste minimum trei luni de zile.

"Nu am preluat actionariatul. Aceasta se va intampla dupa ce se vor face modificarile la Registrul Comertului. Iar aceasta procedura dureaza intre trei si sase luni. Asta mi-au spus avocatii. Este adevarat ca am fost (n.n. vineri, 18 noiembrie) si am vorbit cu cei de la Evenimentul Zilei, tocmai pentru ca aparusera deja informatii in presa, insa le-am spus ca acesta este un proces de durata, in desfasurare, si ca pana nu se incheie nu pot spune ca sunt actionar. Pana atunci sunt un cetatean oarecare", ne-a declarat Andronic.

Acesta a mai spus ca negocierile au fost foarte complicate si ca au durat destul de mult.

"In mod cert au fost cateva luni, dar nu pot specifica exact, ca au fost trei, patru sau sase luni de discutii".

Dan Andronic nu a dorit sa comenteze cu privire la partea financiara a afacerii. Si nici sa precizeze daca va fi actionarul majoritar ori cum va arata "harta actiunilor" la Editura Evenimentul Zilei si Capital, dupa aceste negocieri.

"Voi oferi aceste informatii dupa ce se vor face inregistrarile la Registrul Comertului", a continuat el.

In acest moment, actionarii Editurii Evenimentul zilei si Capital sunt Bobby Paunescu, actionar majoritar, cu 70%, Spet Shipping, firma a familiei Paunescu, ce detine 20% din actiuni, si Claudiu Serban, cu 10% din actiuni.

Dan Andronic a fost jurnalist in perioada 1992 - 2004, ulterior indreptandu-se spre consultanta politica.

Intre anii 2004 si 2007 a fost manager al campaniilor electorale si de imagine pentru doi dintre premierii Romaniei, Adrian Nastase, in 2004, alaturi de PSD, si Calin Popescu Tariceanu, in 2007, alaturi de PNL.

Ulterior, a devenit unul dintre consilierii politici ai PDL. In ultimele lui, Dan Andronic a fost director editorial al Evenimentului Zilei.

×