x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dan Voiculescu,contestaţie în anulare în dosarul Telepatia

Dan Voiculescu,contestaţie în anulare în dosarul Telepatia

14 Oct 2014   •   20:05
Dan Voiculescu,contestaţie în anulare în dosarul Telepatia

Curtea de Apel Bucureşti a judecat,sub aspectul admisibilităţii, contestaţiile în anulare depuse de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş în dosarul “Telepatia”. Dan Voiculescu a cerut anularea sentinţei de 10 ani de închisoare cu executare, sentinţă dată după numai patru termene de judecători numiţi suspect în acest dosar. Deşi a cerut strămutarea judecării contestaţiei, avocaţii considerând că judecătorii Curţii de Apel nu sunt imparţiali, Instanţa Supremă a respins această solicitare.

În cel mai grav proces politic al ultimilor 25 de ani, judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel au ignorat voit probele obţinute chiar de către DNA care ar fi demonstrat nevinovăţia celor 12 inculpaţi din dosarul Telepatia, potrivit Antena 3. În plus, judecătorii Curţii de Apel au fost supuşi unor presiuni publice venite chiar din partea DNA. Lumeajustiţiei.ro susţine că este vorba de dispariţia de la Dosarul “Telepatia” a 40 de volume cuprinzând documente furnizate DNA, la cererea acesteia, în 2008, de către AVAS şi ADS, cu privire la cele câteva sute de privatizări efectuate în perioada 2002-2007 prin metoda “raportului de evaluare simplificat”. Cei doi judectori au respins şi alte 50 de cereri de probatorii fără nicio motivare. Printre acestea şi audierea fostului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, dar şi a preşedintelui Traian Băsescu. Avocaţii au susţinut că expertizele respinse de magistraţi ar fi putut arunca în aer acuzaţiile DNA. Imensa documentaţie (40 de volume) oferită la cerere parchetului anticorupţie relevă faptul că cele 40 de privatizări făcute de ADS în perioada 2002-2007 – printre care s-a numarat şi privatizarea ICA – au fost făcute în maniera identică, prin procedura simplificată, în baza HG 500/1994 care stabilea un mod de evaluare administrativă a patrimoniului societăţilor, pornind de la situaţia contabilă, pentru ca în funcţie de valoarea societăţii se stabilea preţul de pornire al pachetului de acţiuni. Deşi în toate celelalte 39 de privatizări identic efectuate de ADS în baza HG 500/1994 procurorii DNA au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, numai în cazul ICA - “Dosarul Telepatia” procurorii DNA Emilian Eva şi Doru Ţuluş au văzut infracţiuni.

Au dispărut 40 de volume din Dosarul “Telepatia”
Specialista DNA, Aurelia Nicolae, a calculat un imens prejudiciu de peste 60 milioane euro dar ra nu avut la dispoziţie şi documentaţia (cele 40 de volume) primite de la ADS şi AVAS. În cadrul apelului soluţionat de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea, la data de 31 iulie 2014, inculpatul Dan Voiculescu a solicitat în apărare ca instanţa să dispună prin adresă obligarea DNA să prezinte cele 40 de volume lipsa de la dosar, pentru a se dovedi inexistenţa prejudiciului, dar şi dubla măsură a DNA, care a dat NUP în celelalte 39 de cazuri de privatizări ale ADS, dar numai în dosarul ICA a văzut infracţiuni. Suprinzător, prin încheierea din 4 august 2014, judecătorii CAB Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea au dispus: “Respinge în temeiul art. 100 alin. 4, lit. A Cod procedura penală cererea de reîntregire a dosarului de urmărire penală cu 40 de volume ce conţin copii ale notelor de privatizare ale societăţilor privatizate în perioada 01.02.2002 – 13.12.2007... a căror valoare de ofertă a fost estimată prin raport de evaluare simplificat, ca neavând relevanţă în prezenta cauză”. Până la închiderea ediţiei,şedinţa de judecată nu se terminase încă.

Atenţie la Băsescu
Preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu a publicat ieri pe blogul personal un text intitulat “Atenţie la Băsescu”, prin care atrage atenţia autorităţilor că Băsescu Traian caută soluţii pentru a-şi asigura o imunitate în afara ţării şi propune punerea şefului statului sub control judiciar. Redăm integral acest text: ”În anul 2004, la puţin timp după ce Theodor Stolojan şi-a anunţat retragerea din viaţa politică, am anticipat: . Puţini au înţeles acest lucru la acel moment sau chiar după 3 ani, în 2007, când, în calitate de senator, am prezidat Comisia parlamentară de anchetă care a propus suspendarea lui Băsescu. Acum, atrag atenţia autorităţilor că Băsescu Traian caută soluţii pentru a-şi asigura o imunitate în afara ţării. Faţă de această situaţie şi având în vedere posibilitatea implicării sale în traficul de influenţă făcut de Mircea Băsescu, ar trebui să fie pus de îndată sub control judiciar. Mai mult, după ultimele declaraţii, Băsescu Traian devine un pericol pentru siguranţa naţională prin fapul că poate divulga secrete de stat la care a avut acces pe perioada cât a fost preşedinte. Orice ar face, prin oricâte metamorfoze ar trece, un singur cuvânt va fi veşnic sinonim cu numele său: RUŞINEA”.

×