x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dani Mocanu îşi bagă fanii în „belele”

Dani Mocanu îşi bagă fanii în „belele”

de Theodora Şutiu    |    30 Iul 2019   •   09:37

Un bărbat acuzat că ar fi postat pe internet un videoclip care instigă la ură şi discriminare împotriva femeilor, vizionat de peste 17 milioane de oameni, este urmărit penal de procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Decizia a fost luată în urma unor percheziţii care au fost efectuate în comuna Ştefăneşti, judeţul Argeş, la domiciliul suspectului.

Săptămâna trecută o manea cântată de Dani Mocanu a fost reclamată la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND) pentru versurile instigatoare la violenţă asupra femeilor. Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei «Curwa» sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au explicat reclamanţii. 

Acuzaţii de proxenetism

În vara anului trecut, manelistul Dani Mocanu a fost trimis în judecată de DIICOT pentru proxenetism, alături de Ionel Anton, un apropiat de-ai lui. Manelistul i-ar fi plasat lui Anton o persoană de sex feminin, cetățean român cu domiciliul în Republica Moldova, care anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecţia grupării într-una din locațiile închiriate din Londra. 

 

×
Subiecte în articol: Dani Mocanu