x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De 1 Mai, Poliţia e cu ochii pe voi!

De 1 Mai, Poliţia e cu ochii pe voi!

de Mara Raducanu    |    29 Apr 2010   •   00:00

Mare atenţie pentru cei  care vor petrece minivacanţa de 1 Mai la mare! Pe lângă traficul intens care se preconizează, în special pe principalele artere care leagă capitala de staţiunile turistice montane şi de pe litoral, poliţia e cu ochii pe voi!

Peste 2.000 de poliţişti rutieri vor acţiona începând de mâine până pe data de 2 mai pe toate tronsoanele din ţară, pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, combaterea excesului de viteză şi, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Aceştia vor acţiona pe 264 tronsoane de drumuri naţionale, utilizând toate aparatele radar din dotare.

RUTE ALTERNATIVE
Pentru evitarea aglomeraţiei pe D.N.1, se recomandă folosirea rutelor alternative:

D.N. 1A Bucureşti - Buftea - Ploieşti - Braşov;
D.N. 7 - D.N.71 Bucureşti - Tîrgovişte - Pucioasa - Sinaia - Braşov;
A2 Bucureşti - Constanţa şi A3 Gilău-Turda

În mod similar, pentru Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A3 Gilău-Turda se recomandă ca rute alternative D.N. 2 - D.N. 2A Bucureşti - Urziceni - Slobozia - Constanţa, respectiv D.N. 1 Turda - Cluj Napoca. Totodată, pentru evitarea aglomeraţiei pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, se poate folosi ca rută alternativă: D.N. 7 Bucureşti - Găieşti - Piteşti. Un trafic intens se va înregistra şi în staţiunile de la malul mării, mai ales la intersectarea D.N. 3 cu intrările în aceste staţiuni turistice.

Constanţa-Bulgaria
Poliţiştii rutieri recomandă celor care doresc să iasă din ţară pe ruta Constanţa-Bulgaria, respectiv D.N.39 - Constanţa-Agigea-Vama Veche, ca şi rută ocolitoare, D.N.38- Constanţa-Agigea-Techirghiol-Negru Vodă.

D.N.5 Bucureşti -Giurgiu
De asemenea, ca alternativă la D.N.5 Bucureşti -Giurgiu, poliţiştii rutieri recomandă D.N.6- Bucureşti-Ghimpaţi-D.N.5 B.-Ghimpaţi-Giurgiu.

ACŢIUNEA TISPOL "SPEED"
Prin Centrul INFOTRAFIC, conducătorii auto vor fi informaţi permanent cu privire la valorile de trafic rutier şi eventualele rute ocolitoare, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere şi evitării neplăcerilor cauzate de aglomeraţia în trafic. Totodată, în perioada 30 aprilie- 1 mai a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Rutiere Române, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei din Ungaria, vor desfăşura, atât pe teritoriul României, cât şi pe cel al Ungariei, acţiunea TISPOL "SPEED", având drept scop prevenirea şi combaterea încălcării normelor privind regimul legal de viteză de către conducătorii auto români şi străini.

×
Subiecte în articol: trafic