x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator De astăzi şi până sâmbătă, Gheorghe Dinică, în cele mai celebre roluri ale sale, la Pro Cinema

De astăzi şi până sâmbătă, Gheorghe Dinică, în cele mai celebre roluri ale sale, la Pro Cinema

11 Noi 2009   •   00:00

De astăzi (miercuri) şi până sâmbată, Filmul de 10 îl va găzdui pe maestrul Gheorghe Dinică într-unele dintre cele mai celebre roluri ale sale. Al treilea film al seriei care-l are ca protagonist pe comisarul Moldovan, "Un comisar acuză" este Filmul de 10 pe care telespectatorii Pro Cinema îl pot urmări astăzi începând cu ora 22:00.



Gheorghe Dinică face unul dintre rolurile sale antologice în acest film de acţiune interpretându-l pe comisarul legionar Paraipan. Dinică i-a avut ca parteneri de platou în pelicula a cărei regie este semnată de Sergiu Nicolaescu pe Ion Besoiu, Amza Pellea, dar şi pe "fratele său de suflet" Marin Moraru.

Joi, 12 noiembrie, la Filmul de 10, telespectatorii Pro Cinema îl pot urmări pe Gheorghe Dinică în al patrulea film din celebra serie regizată de Sergiu Nicolaescu - "Revanşa". Confruntarea dintre comisarul Moldovan (Sergiu Nicolaescu) şi Paraipan (Gheorghe Dinică)  duce acţiunea la cote extreme, însa nici elementele comice nu sunt neglijate. Memorabilă este scena în care Gheorghe Dinică apare alături de Jean Constantin, care interpretează în "Revanşa" rolul lui Limbă.

Vineri, 13 noiembrie, Filmul de 10 propune un Gheorghe Dinică într-un cu totul alt tip de rol, în drama "Râdeţi ca-n viaţă". În regia lui Andrei Blaier, filmul aduce în prim-plan povestea a trei foşti delincvenţi trimişi pentru "recuperare morală" pe unul dintre şantierele ţării. Însă cei care trebuiau să fie corecţati din punct de vedere moral dau o lecţie care cu greu se poate uita chiar celui care trebuia să le fie îndrumător. Gheorghe Dinică îi are ca parteneri în acest film pe Ilarion Ciobanu, Violeta Andrei şi Alexandru Repan.

Sâmbată, 14 noiembrie, în cadrul integralei Nae Caranfil difuzată la CineTePrinde începând cu ora 22:00, telespectatorii Pro Cinema pot urmări unul dintre cele mai populare şi totodata controversate filme realizate dupa Revoluţie - "Filantropica".

O poveste plină de umor, inedită şi imprevizibilă, "Filantropica" propune o altfel de viziune asupra realităţilor româneşti post-revoluţionare, rupându-se de reţeta propusă de cinematografia autohtonă din această perioadă.

Gheorghe Dinică este Pepe, om de afaceri şi cel care pune în practică scenariile după care acţionează cerşetorii bucureşteni, un adevărat rege în acest microunivers pestriţ al cerşetorimii bucureştene. "Ţi-e milă, ţi-e milă, mă?... Ţi-am luat banii!" sau "Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte nimic!" - acestea sunt doar două dintre replicile celebre din "Filantropica" intrate în limbajul comun, datorită interpretării magistrale ale lui Gheorghe Dinică.

Filmul semnat de Nae Caranfil şi care încheie zilele speciale dedicate memoriei maestrului Gheorghe Dinică a fost câştigătorul premiului publicului la Festivalul de Film de la Paris.

×
Subiecte în articol: mass-media