x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "De profesie: interlop". Ce declaraţie politică făcea Mihail Boldea, acum doia ani

"De profesie: interlop". Ce declaraţie politică făcea Mihail Boldea, acum doia ani

22 Mar 2012   •   11:58
"De profesie: interlop". Ce declaraţie politică făcea Mihail Boldea, acum doia ani

Acum doi ani, deputatul Boldea punea sub semnul intrebarii “profesionalismul si celeritatea procurorilor romani. Iata ce a spunea el in Declaratie Politica facuta in sedinta Camerei Deputatilor din 24 februarie 2009:

“Asistam cu totii, de ceva vreme, la o noua reorganizare a grupurilor mafiote si mai ales a domeniului lor de activitate.

Nu e vorba nicidecum de faptul ca ele ar fi lovite de criza, ci ca afacerile marunte de care se ocupau pana acum nu le mai satisfac orgoliile.

Daca pana acum, infractionalitatea organizata a acestora se traducea fie in furtul din buzunar al chenzinei, al rufelor de pe balcon sau a oglinzii retrovizoare de la masina, fie al exploatarii sclavagiste a cersetorilor de la metrou sau de la coltul intersectiei, odata intorsi de la “specializarile" din Occident, infractorii romani si-au schimbat domeniul de actiune in sectoare mult mai profitabile.

Vand, astfel, stupefiante si arme, spala bani, fac trafic cu copilele noastre de 14 ani, fura masini de lux pentru a cere apoi rascumpararea, finanteaza si santajeaza oameni politici si oameni de afaceri, cer taxe de “protectie" a afacerilor de cartier si chiar a luxoaselor magazine din mall-urile bucurestene.

Arma lor este una singura si sigura: teroarea.

Sabia ninja a lui Fane, zis Spoitoru', e acum demodata, locul ei fiind luat de armele de foc.

Nici un om de buna-credinta nu mai poate gandi o afacere profitabila daca nu se intereseaza, inainte de toate, in raza de actiune a carui clan are de gand sa plateasca taxe: Preda? Pietroi? Camataru? Si nu e vorba de taxele catre stat, ci taxele platite pentru prosperitatea acestor suborganizari sociale: clanuri, clanulete, gasti sau familii.

Stau si ma intreb pe ce se bazeaza actiunea nestingherita a acestora.

In primul rand, pe inactiunea institutiilor abilitate ale statului: politia si procuratura.

Nu cred ca este vreun membru al acestor clanuri mafiote care sa nu fi trecut macar o data prin sectiile de politie, iar, pentru cei mai multi, cazierul judiciar e mai mare decat pomelnicul preotilor in zi de sarbatoare.

Evident ca solutia in exterminarea acestui tip de criminalitate organizata o stim cu totii, insa mereu amanam aplicarea ei. E vorba, in primul rand, de o mult mai mare putere si libertate de actiune acordata ofiterilor politiei romane, care, batjocoriti zilnic de aceste reziduuri ale societatii, nu pot practic reactiona. Politistii romani trebuie ajutati si din punct de vedere al resurselor, dar si legal-procedural.

Un al doilea aspect priveste profesionalismul si celeritatea anchetarii cazurilor de catre procurorii romani care au aceasta misiune. Degeaba se pun in miscare toate resursele politiei romane, daca, din pricina unui viciu de procedura al procurorilor, infractorul este imediat eliberat. Ca exemplu, va aduc situatia neplacuta petrecuta in weekend, cand protagonistul scandalului de la Plaza Romania, Eugen Preda, a starnit un imens scandal legat de “taxa de protectie", desi numai anul trecut el fusese anchetat pentru ultraj si tentativa de omor.

Stimati colegi,

Nu cred ca trebuie sa asteptam momentul in care clanurile mafiote sa ceara chiar Parlamentului Romaniei "taxa de protectie".'

(Interventie consemnata conform materialului depus la secretariatul de sedinta).

(A.O.P)

×