x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Decizie in Justitie - Sotii Ceausescu nu vor fi deshumati

Decizie in Justitie - Sotii Ceausescu nu vor fi deshumati

de Magda Colgiu    |    01 Oct 2005   •   00:00
Decizie in Justitie - Sotii Ceausescu nu vor fi deshumati

Judecatoria Sectorului 5 a respins ieri cererea Zoei Ceausescu de a-i fi deshumati parintii si de a se stabili daca ei sunt cei ingropati in Cimitirul Ghencea. Instanta a obligat MApN sa demonstreze cu acte ca sotii Nicolae si Elena Ceausescu se afla in mormintele respective.

In acest dosar, Zoe Ceausescu ceruse si efectuarea unei expertize medico-legale, pentru stabilirea identitatii celor ingropati in Cimitirul Ghencea Civil. Instanta Judecatoriei Sectorului 5 a incheiat cercetarea judecatoreasca in acest dosar acum o saptamana, dupa ce a refuzat audierea unor martori care ar fi putut oferi informatii legate de procesul si de inmormantarea fostilor dictatori.

Potrivit avocatului reclamantei, audierea martorilor propusi (Gelu Voican Voiculescu, generalul Dan Voinea - procuror militar, generalul (r) Victor Stanculescu - fost ministru al Apararii, generalul de brigada Mugurel Florescu si profesorul Vladimir Belis - fost director al Institutului National de Medicina Legala "Mina Minovici") ar fi fost necesara deoarece acestia au participat la procesul sotilor Ceausescu, la deplasarea cadavrelor si la inmormantarea lor. Hotararea de ieri a instantei este atacabila cu apel.

×
Subiecte în articol: observator