x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declasificat

Declasificat

01 Iun 2009   •   00:00

Săptămâna Financiară vă oferă, începând de astăzi, o incursiune fascinantă în lumea spionajului eliberată de mitul James Bond, cu ajutorul a 50 de documente strict secrete care au schimbat istoria, reunite în cartea "Declasificat".



"Plăcerea istoriei privite prin gaura cheii, savoarea descoperirii unor documente, date şi fapte care până acum, în lipsa dovezilor concrete, ţineau mai degrabă de teoriile conspiraţioniste şi aroma tare a politicii mai-marilor zilei, toate aceste ingrediente se regăsesc într-o carte care incită şi intrigă în acelaşi timp.

Tom Allen, un respectat istoric american, descrie 50 de documente şi înregistrări care au fost fie "clasificate", fie originea lor a fost învăluită în mister şi dezinformare.

În paginile documentelor se regăsesc figuri importante ale politicii mondiale şi evenimente însemnate care au marcat momente de cotitură în istoria modernă şi contemporană: Lincoln şi George Washington, Churchill, Stalin, Roosevelt şi Bush, afacerea Dreyfus şi documentele secrete de la Yalta, cele două războaie mondiale, Războiul Rece şi atentatele de la 11 septembrie 2001.

×
Subiecte în articol: mass-media