x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Destinaţii visate de români: Anglia, SUA şi Germania

Destinaţii visate de români: Anglia, SUA şi Germania

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Noi 2008   •   00:00

Anglia, SUA şi Germania sunt primele ţări în care românii şi-ar dori să lucreze, potrivit unui sondaj cu întrebare unică derulat de eJobs, în perioada 12 - 17 noiembrie 2008, arată un comunicat al eJobs. Pentru Anglia au optat 26,2 la sută dintre respondenţi, pentru SUA - 21,2 la sută, iar pentru Germania - 13,2 la sută. Tinerii sub 25 de ani sunt cei mai interesaţi de munca în străinătate, potrivit anchetei.



Cele trei ţări au fost alese dintr-un top de şapte posibile destinaţii pentru forţa de muncă, ce a mai inclus Australia, Franţa, Italia şi Spania, citează Agerpres.  Potrivit datelor eJobs, locurile de muncă cele mai căutate în străinătate sunt în domeniul turismului, al serviciilor (hoteluri, restaurante), domeniul transporturilor şi cel al distribuţiei.

Statele în care românii şi-ar dori cel mai mult să lucreze sunt şi cele pentru care există o ofertă mai mare de locuri de muncă. Potrivit datelor deţinute de eJobs, Anglia şi Germania se numără printre ţările pentru care sunt publicate cele mai multe joburi, acestea fiind urmate de Cehia, Spania, Grecia, Ungaria, Polonia, Canada şi Belgia. “Locurile de muncă în străinătate prezintă interes în rândul românilor, bucurându-se de un număr de aplicaţii, ce depăşeşte oferta angajatorilor. Spre exemplu, pentru o singură poziţie numărul de aplicaţii înregistrate poate varia chiar între 70 şi 300-400”, a adăugat HR Consultant eJobs, Laura Chilom.

Atractivitatea job-urilor în străinătate este menţinută şi de pachetele salariale, care pot atinge în medie între 600 de euro şi 1.000 de euro. În plus, angajaţii se bucură şi de o serie de beneficii suplimentare care le asigură adaptarea la noua ţară, precum cazare şi masă gratuită pe toată durata contractului, cursuri gratuite pentru învăţarea limbii, instruire profesională, transport asigurat.   Aproape 40 la sută dintre respondenţii la poll au vârsta sub 25 de ani. Persoanele între 30 şi 40 de ani se află pe locul doi în topul celor care ar alege să lucreze în afara ţării (aproximativ 22 la sută), în timp ce locul al treilea este ocupat de respondenţii cu vârste de peste 40 de ani (aproape 20 la sută). Faţă de aceştia, 19 la sută dintre tinerii între 25 şi 30 de ani s-au arătat dornici să lucreze într-o ţară străină.La întrebarea eJobs “În ce ţară ţi-ar plăcea să lucrezi?” au răspuns aproape 3.900 de români, reprezentanţi ai populaţiei active.

×
Subiecte în articol: romania