x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dezbatere publică lansată de primarul Sectorului 6: Arest pentru cei care scuipă sau liber la urinatul pe străzi

Dezbatere publică lansată de primarul Sectorului 6: Arest pentru cei care scuipă sau liber la urinatul pe străzi

de Alice Petrescu    |    04 Mar 2021   •   10:28
Dezbatere publică lansată de primarul Sectorului 6: Arest pentru cei care scuipă sau liber la urinatul pe străzi
Sursa foto: Sursa: Facebook

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a lansat o dezbatere publică pe pagina sa de Facebook,  prin care își propune să afle ce fel de societate își doresc bucureștenii: una cu reguli stricte, ca în Singapore, unde cetățenii sunt arestați pentru că scuipă pe stradă, sau una fără reguli, cum este cazul Africii, unde oamenii nu pățesc nimic dacă se urinează în stațiile de autobuz.

 

 

Ciprian Ciucu a vizitat mai multe zone în care s-a făcut curățenie și a descoperit că au repărut gunoaiele aruncate pe domeniul public.

„M-am întristat nițel pentru că la doar două zile de la curățenie, în unele grădini de blocuri gunoiul (în special aruncat de la fereastră) își refăcuse apariția. Voluntari, muncitori plătiți, bani, utilaje, timp am dedicat acestei curățenii. Dar unii oameni, o minoritate, nu doar că nu apreciază, dar nici nu le pasă”, a mărturisit Ciucu pe rețeaua de socializare.

Edilul mai spune  că nu vrea să fie absurd și să trimită imediat poliția locală ca să amendeze asociația de proprietari pentru că nu întreține curățenia, dar nici nu vreau să arunce cu banii pe fereastră și să fie muncă în zadar.

Primarul crede că banii de curățenie pot fi redirecționați către școli, străzi și parcuri, dacă bucureștenii nu doresc să fie drastici. „Eu pariez pe faptul că cei mai mulți dintre bucureșteni sunt oameni civilizați și vreau să o dovedesc”, este concluzia primarului Ciprian Ciucu.

×
Subiecte în articol: ciprian ciucu dezbatere publica