x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Diagnosticat greşit la Craiova, operat la Bucureşti, moare la Viena

Diagnosticat greşit la Craiova, operat la Bucureşti, moare la Viena

de Magda Colgiu    |    16 Iun 2010   •   00:00

Sebastian B., de 9 ani, intrat în comă după ce a fost operat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală şi transferat luni după-amiază într-o clinică din Viena, unde a decedat. Medicii vienezi au declarat că nimeni nu ar mai fi putut să-l salveze pe copil.



Părinţii copilului au reclamat că doctorii bucureşteni nu au fost pregătiţi cu sânge suficient pentru această intervenţie, în timp ce medicii bucureşteni au spus că este un caz foarte grav, dar venit de la Craiova cu un diagnostic greşit. "Nu a fost o lipsă de sânge. Spitalul avea sânge, iar graba cu care asistentele alergau să îl aducă din centrul spitalului spre blocul operator indică vigilenţa echipei operatorii, a declarat managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", prof. dr Dan Enescu. Medicii de la "Grigore Alexandrescu" au constatat că, de fapt, era o tumoare la glanda suprarenală.

Potrivit conf. dr Bâscă, operaţia a durat mai mult de trei ore şi jumătate, medicul respingând acuzaţia că echipa chirurgicală nu ar fi fost pregătită cu sânge suficient.

"Am spus familiei că este vorba despre o operaţie dificilă, iar copilul nu a stat fără sânge, pentru că noi, atunci când intrăm în sală, intrăm cu o rezervă şi dacă este nevoie de sânge, acesta este adus, tot din centrul nostru de transfuzii, întrucât trebuie să stea în condiţii speciale", a spus conf. dr Bâscă.

Acesta a explicat că, din nefericire, în timpul operaţiei s-a produs o hemoragie, iar după trezire, deşi o perioadă copilul a respirat spontan (de miercuri până duminică), au apărut semnele unei suferinţe cerebrale.

×
Subiecte în articol: observator