x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lovitură pe piața de telecomunicații: Digi a cumpărat Telekom România Mobile

Lovitură pe piața de telecomunicații: Digi a cumpărat Telekom România Mobile

de Redacția Jurnalul    |    27 Mai 2024   •   20:19
Lovitură pe piața de telecomunicații: Digi a cumpărat Telekom România Mobile

Digi România a cumpărat Telekom România Mobile, potrivit anunțului oficial.

“Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”).

Încheierea Tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferentă Tranzacției.

Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Tranzacția este finalizată, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații”.

Potrivit Economica.net, Telekom Romania Mobile Communications este fostul Cosmote. Compania a avut în 2023 afaceri de 1,29 miliarde de lei și pierderi de 80 de milioane de lei. Era deținută, înainte de această tranzacție, 99,9% de către OTE. La rândul său, grupul OTE este deţinut în proporţie de 46% de grupul german Deutsche Telekom. La 31 martie, compania avea 3,66 milioane de clienți.

Anterior acestei tranzacții, grupul OTE a anunțat în noiembrie 2023 că a încheiat un acord cu Quantum Projects Group, controlat de Adrian Tomșa, proprietarul grupului media Clever Media, pentru vânzarea integrală a Telekom Mobile România.

Divizia de servicii de comunicații fixe, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom), a fost vândută în 2022 către grupul Orange pentru 295,6 milioane de euro. Compania la care și statul român deținea 46% a fost redenumită în ”Orange Romania Communications S.A.”. În acest an, societatea a fost dizolvată și absorbită de către Orange România, iar statul român prin Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a rămas cu 20% de statul român

×
Subiecte în articol: digi telekom