x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR, reținut de DNA

Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR, reținut de DNA

09 Noi 2015   •   18:08
Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR, reținut de DNA
UPDATE - Directorul adjunct al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), Constantin Bolboşanu, a fost reţinut luni seară de procurorii DNA pentru luare de mită în valoare de 110.000 euro, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
El a fost adus cu mandat la sediul DNA pentru audieri după ce procurorii au efectuat percheziţii la locuinţa sa. (Agerpres)

Știrea inițială - Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Constantin Bolboşanu, la data faptelor şef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în prezent director adjunct al aceleiaşi structuri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.


Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Constantin Bolboşanu, în calitate de ofiţer de poliţie, şef serviciu la structura menţionată, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

"În aceeaşi perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania pentru ofiţer şi familia acestuia. Protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind 'deranjat' de niciun organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale", susţin procurorii.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

×