x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Djuna, misterioasa tămăduitoare a liderilor sovietici, a încetat din viaţă

Djuna, misterioasa tămăduitoare a liderilor sovietici, a încetat din viaţă

de Agerpres    |    08 Iun 2015   •   19:02
Djuna, misterioasa tămăduitoare a liderilor sovietici, a încetat din viaţă

Legendara specialistă în astrologie Djuna, lecuitoarea de taină a liderilor de la Kremlin din perioada sovietică, devenită o veritabilă vedetă media după 1990, a murit luni, la Moscova, la vârsta de 65 de ani, anunţă AFP, citând surse din anturajul celebrului personaj şi un prezentator al televiziunii ruse.

Evghenia Davitaşvili - numele ei din acte - s-a născut în regiunea Krasnodar (sud-estul Rusiei) şi a fost 'o versiune feminină a lui Rasputin în anii 1980', a declarat, pentru AFP, producătorul muzical Igor Matvienko, care a fost căsătorit cu ea 'timp de o lună' la sfârşitul anilor 1980. Îi plăcea să sublinieze că are origini orientale şi îi plăcea să fie numită 'prinţesa asiriană', a afirmat el.

Printre figurile celebre care au apelat la serviciile ei de astrolog s-au numărat Leonid Brejnev, fost secretar general al Partidului Comunist din URSS (PCUS), care a încetat din viaţă în 1982, şi Eduard Şevardnadze, ministru de externe sovietic în perioada lui Mihail Gorbaciov, până în 1991, devenit ulterior preşedinte al Georgiei.

'Nu a dezvăluit niciodată conţinutul consultaţiilor' oferite de ea, a menţionat Igor Matvienko, care îşi aminteşte că, în acea perioadă, Djuna era cu regularitate dusă de o limuzină la Krelmin şi că apartamentul în care locuiau, în apropiere de strada Arbat, era un loc la modă, în care 'se înghesuiau liderii de la Kremlin şi diferiţi artişti'.

'Aproape întregul Birou Politic (organul suprem al Comitetului Central a PCUS) a asistat la căsătoria noastră, în centrul Moscovei', spune artistul, care era cu 11 an mai tânăr decât cea care i-a fost soţie foarte scurt timp.

El susţine că a beneficiat el însuşi de calităţile vindecătoare ale Djunei, care i-a rezolvat o problemă de la un genunchi 'cu un simplu gest al mâinii'.

Pasionată de pictat şi de scrierea versurilor, ea a fondat în 1990 o Academie internaţională de ştiinţe oculte, iar din 1991, după destrămarea fostei URSS, a apărut frecvent în presă. S-a retras însă complet din viaţa publică şi trăia izolată din 2001, după ce fiul ei Vakhtang a murit într-un accident de maşină. 

×
Subiecte în articol: Djuna