x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul Ioţcu. Pătraşcu a confirmat înţelegerea cu Ioţcu (Stenograme)

Dosarul Ioţcu. Pătraşcu a confirmat înţelegerea cu Ioţcu (Stenograme)

25 Aug 2015   •   16:04
Dosarul Ioţcu. Pătraşcu a confirmat înţelegerea cu Ioţcu (Stenograme)
Sursa foto: Adrian Nedelciu (s) şi Nicolae Ioţcu / FOTO: aradon.ro

Informaţii noi ies la iveală din dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Alin Mircea Pătraşcu, administratorul Medicare Technics, i-ar fi explicat denunţătorului Cristian Drăgan faptul că înţelegerea cu Ioţcu a fost parafată încă din anul 2011, iar preşedintele Consiliului Judeţean Arad (CJA) l-ar fi desemnat pe Adrian Nedelciu să se ocupe de negocieri, potrivit aradon.ro.

În 16 iulie, Pătraşcu l-a vizitat pe Drăgan acasă şi i-a explicat cum a decurs înţelegerea. „Zice «Cu ăsta vorbeşti…» şi mi l-a dat în mână [...] «Nu vorbeşti cu mine, vorbeşti cu el ca şi când ar fi cu mine» Când mi-a zis asta, ce să mai…? Când îl căutam zicea «Nu-mi zi mie, zii lu’ Nedelciu»”, a spus Pătraşcu. Însă, la un moment dat, asupra lui Nedelciu plutea un aer de neîncredere. Pătraşcu se temea că directorul tehnic din cadrul CJA nu îi dă banii mai departe lui Ioţcu. „Discuţia din 2012…când a început treaba, am fost la el (referindu-se la Ioţcu – n.r.) [...] Până să se întâmple lucrurile. Anu’ trecut, până să se întâmple (referindu-se la încheierea contractului n.r.), am spus «Mie nu-mi place cum se comportă» (referindu-se într-o discuţie cu Ioţcu la Nedelciu – n.r.) [...] Şi atuncea am zis, nu [...] Înţelegi? Că io…mi-o fost frică [...] Mi-era frică că dacă la el dau douăzeci…Ştii? (referindu-se la faptul că îl suspiciona pe inculpatul Nedelciu că şi-ar putea însuşi sumele ce i-ar fi fost remise spre a fi predate inculpatului Ioţcu – n.r.) [...] Asta mă gândeam”, ar mai fi spus Pătraşcu.

„La întrebarea martorului Drăgan Cristian dacă inculpatul Nedelciu Adrian a beneficiat sau nu de foloase băneşti pentru sprijinul ilegal acordat la adjudecarea contractului din perioada 2012 – 2014, inculpatul Pătraşcu Alin a confirmat fără să rostească explicit suma, indicând cu toate degetele de la mâna dreaptă, apoi și de la mâna stângă, apoi cu ambele mâini, cifra 10. Pentru a se asigura că este înţeles de către interlocutorul său, inculpatul Pătraşcu Alin a ţinut să-i repete martorului Drăgan Cristian «Acuma e OK. Și acum e cam așa (indică cifra zece cu ambele mâini, cu toate degetele răsfirate – n.r.)»”, spun sursele aradon.ro.

„Chiar îi OK”

Discuţia dintre cei doi a continuat, iar Pătraşcu a ţinut să îi spună lui Drăgan că totul este în regulă. Drăgan şi administratorul Medicare Technics au continuat discuţiile cu privire la contribuţiile concrete ale inculpaţilor Nedelciu Adrian şi Ioţcu Nicolae referitoare la vicierea procedurii de achiziţie publică. „După ce martorul Drăgan Cristian l-a întrebat pe inculpatul Pătraşcu Alin dacă a înţeles bine semnele ce i-au fost făcute şi dacă inculpatul Nedelciu Adrian ar fi fost recompensat cu suma de «zece mii», precizând că din câte ştie inculpatul Nedelciu a fost cel ce a rezolvat toate problemele legate de oferta S.C. Medicare Tehnics S.A., precum şi cel ce s-a «ocupat dă caiet» (de caietul de sarcini – n.r.), inculpatul Pătraşcu Alin a confirmat integral aceste aspecte, afirmând că aşa stau lucrurile: «Da, mă, da! [...] Da. Da’ nu, îi OK, chiar îi OK»”, mai spun sursele aradon.ro.

Ioţcu a fost „capul”

Pe lângă discuţia referitoare la implicarea lui Nedelciu, Alin Mircea Pătraşcu a confirmat şi faptul că Nicolae Ioţcu s-a implicat de la început în „trucarea” caietului de sarcini.

„La întrebarea martorului Drăgan Cristian în legătură cu implicarea nemijlocită a inculpatului Ioţcu în influenţarea fraduloasă a procedurii de achiziţie derulată în perioada 2012 – 2014 în favoarea firmei inculpatului Pătraşcu Alin, acesta a spus «Da-n prima o fost? În prima el o fost număru’ unu? »(referindu-se la prima achiziţie de aparatură medicală câştigată de S.C. Medicare Tehnics S.A. – n.r.), inculpatul Pătraşcu Alin a confirmat fără ezitări aceste demersuri nelegitime ale inculpatului Ioţcu, afirmând «Ca şi implicare, da [...] A… ca şi implicare a fost. [...] Da, ţais. S-a băgat s-a…Recunosc asta! Recunosc! Deci el o fost care s-o băgat, el o fost care o făcut caietu’ de sarcini cum o trebuit şi…(referindu-se la inculpatul Ioţcu Petru Nicolae ca fiind cel care a avut puterea de a-i determina pe funcţionari să dea satisfacţie intereslor ofertantului şi să vicieze procedura legală – n.r.)»”, mai spun sursele aradon.ro.

×