x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Stroe: 95 % dintre autospecialele Poliţiei au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune

Radu Stroe: 95 % dintre autospecialele Poliţiei au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune

19 Feb 2013   •   19:20
Radu Stroe: 95 % dintre autospecialele Poliţiei au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, a declarat că numărul de autospeciale din pacul auto al Poliţiei acoperă numai jumătate din necesar, iar 95 % dintre cele existente ar trebui casate, informează mediafax.ro.

"Este nevoie de fonduri. Suntem la jumătate din capacitatea necesară de autospeciale, iar 95 % dintre acestea au depăşit normele pentru scoaterea din funcţiune", a anunţat Stroe.

Ministrul Internelor a subliniat, însă, rezultatele bune obţinute de structurile Poliţiei Române specialializate în combaterea criminalităţii organizate, Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) şi a poliţiştilor din mediul rural, unde, după reînfiinţarea Posturilor de Poliţie, criminalitatea a scăzut cu zece la sută, însă a remarcat şi o scădere profesională, fizică şi psihică a unor poliţişti.

"În materie de structuri şi cadre am observat câteva deficienţe importante: pregătirea profesională şi fizică, precum şi cea psihologică sunt în declin în raport cu provocările vieţii şi normele standard", a declarat Stroe.

Ministrul a menţionat şi faptul că există slăbiciuni în ceea ce priveşte garantarea siguranţei cetăţeanului.

"Nu reuşim să garantăm siguranţa cetăţeanului 24 din 24 de ore, iar ce se întâmplă în preajma şcolilor şi grădiniţelor devine un fapt inacceptabil pentru societatea românească, pentru cei din Poliţie, din MAI şi cred că şi din Guvern. Va trebui să facem ceva şi aici", a mai spus ministerul internelor.

Ministrul a subliniat faptul că "în ciuda acestor deficienţe, care trebuiau semnalate, nu se poate face vreo culpă celor peste 50.000 de poliţişti". 

×
Subiecte în articol: radu stroe politie autospeciala