x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două adolescente impuşcate de poliţişti

Două adolescente impuşcate de poliţişti

de Cristinel C. Popa    |    Magda Colgiu    |    21 Iul 2007   •   00:00

Două fete de 12 şi 15 ani din localitatea ieşeană Zanea au fost impuşcate cu gloanţe de cauciuc, ieri, de poliţişti, după ce au aruncat cu pietre in maşina oamenilor legii.

Două fete de 12 şi 15 ani din localitatea ieşeană Zanea au fost impuşcate cu gloanţe de cauciuc, ieri, de poliţişti, după ce au aruncat cu pietre in maşina oamenilor legii, aceştia aflăndu-se in căutarea unor persoane pe numele cărora fuseseră emise mandate de arestare.

ACŢIUNE. Peste 120 de poliţişti au descins in forţă ieri-dimineaţă in Zanea pentru a găsi mai multe persoane care erau căutate pentru inşelăciuni, furturi şi tălhării. Acţiunea a degenerat intr-o incăierare cu rudele celor căutaţi, poliţiştii susţinănd că au tras cu gloanţe de cauciuc după ce au fost răniţi, transmite Mediafax. Fetele au fost impuşcate in bazin şi respectiv braţul stăng de către poliţişti. "Acestea, precum şi rude ale celor căutaţi aruncau cu pietre intr-o maşină de intervenţie, căreia i-au spart parbrizul. Poliţiştii au executat doar focuri de avertisment pentru a-i calma", a declarat comisarul-şef Liviu Zanfirescu, şeful Poliţiei Iaşi.

Acesta susţine că fetele au fost impuşcate "din greşeală" şi că, la răndul lor, mai mulţi poliţişti au fost răniţi uşor in incăierare. Rudele celor căutaţi au mers la Iaşi pentru a protesta in faţa sediului Poliţiei faţă de acţiunea oamenilor legii.

×
Subiecte în articol: observator