Batranii fara familie din sectorul 6 al Capitalei au, de astazi, un centru de tratament gratuit pentru mai multe tipuri de afectiuni, dar si pentru relaxare si socializare.
Investitia primariei se ridica la aproximativ 2 milioane de euro, fiind justificata de nevoia unui astfel de centru, in conditiile in care, din cei peste 370.000 de locuitori ai sectorului 6, aproximativ o treime din populatie este reprezentata de persoane varstnice, majoritatea peste 70 de ani. "Noul complex de servicii sociale "Floare Rosie' ofera atat sansa persoanelor varstnice fara familie sa duca o viata normala, intr-un spatiu care acopera toate nevoile lor, cat si accesul la servicii de recuperare medicala pentru toti batranii din comunitate, in contextul unei lipse acute de astfel de servicii medicale in Bucuresti', precizeaza primarul Cristian Poteras, adaugand ca Primaria se pregateste sa deschida si un spital cu servicii gratuite, pe care spera sa-l poata inaugural anul viitor .
Complexul de Servicii Sociale "Floare Rosie', situat in str. Floare Rosie nr.7A, a fost inaugurat astazi si poate gazdui un numar de 100 de personae simultan, pe locurile in regim rezidential, si peste 120 pentru tratament ambulatoriu, la recuperare medicala. Pe baza indicatiilor date de medicul specialist, batranii pot face aici balneo-fizio-terapie, masaj, kinetoterapie, fizioterapie, sunt examinati si evaluati psihologic, li se accorda consiliere psihologica individuala si de familie. De asemenea, pot face activitati de stimulare psiho-motorie, activitati de training mental (teste psihologice, testarea memoriei), art-terapie si altele.
Gazduirea persoanelor varstnice in regim institutionalizat este destinata tuturor celor care au domiciliul legal pe raza sectorului 6 si indeplinesc criteriile de eligibilitate privind institutionalizarea. Recuperarea socio-medicala, pentru care exista spatii amenajate corespunzator, dotate cu aparatura moderna si servicii de specialitate la cele mai inalte standarde, este atat pentru persoanele varstnice gazduite in cadrul complexului, cat si pentru persoanele cu dizabilitati din comunitatea locala, care au nevoie de astfel de interventii. Complexul are in cadrul sau si o componenta de recuperare medicala: kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie si hidroterapie atat pentru batranii rezidenti, cat si pentru persoanele varstnice cu probleme medicale din comunitate. De asemenea, este dotat cu spatii de recreere de tip cluburi, sala de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologica.
Clubul seniorilor este destinat atat persoanelor varstnice gazduite in cadrul complexului, cat si persoanelor varstnice din comunitatea locala. Este un spatiu de socializare, culturalizare si de petrecere a timpului liber.