x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Evitaţi să ieşiţi din casă / 25 iulie, cea mai fierbinte zi a anului în Balcani!

Evitaţi să ieşiţi din casă / 25 iulie, cea mai fierbinte zi a anului în Balcani!

25 Iul 2009   •   00:00

Mercurul termometrelor va indica astăzi în Bulgaria între 38 şi 43 de grade Celsius, iar vremea toridă ce a afectat ţara în această săptămână va atinge punctul maxim. Astfel, avem de a face cu cea mai fierbinte zi de vară a anului, susţine EMportal, citat de Atena3.



Turiştii din staţiunile de la Marea Neagră se vor bucura de o vreme mai mult decât însorită, temperatura urmând să ajungă 36 de grade Celsius pe coasta de sud. Medicii recomandă persoanelor cu probleme cardiace să stea în locuinţe în timpul celor mai fierbinţi ore ale zilei. Cea mai ridicată temperatură pe timp de vară a fost înregistrată în Bulgaria în 1916: 45,2 de grade Celsius.

În Grecia, temperatura ar putea atinge 43°C sâmbătă, în special în unele părţi din centrul ţării. Conducerea protecţiei civile a avertizat în legătură cu riscul de incendii aproape în toată ţara, în special în centrul Greciei, pe insula Euboea, vestul Greciei, peninsula Halkidiki, peninsula Peloponez, în insula Creta, în toate insulele din Marea Ionică şi în unele din Marea Egee.

Vremea va fi caniculară sâmbătă în estul şi sudul României, unde temperatura maximă va fi de 37 de grade Celsius şi în unele locuri chiar de 39 de grade Celsius, menţionează sursa citată. În nordul şi centrul ţării vremea va fi instabilă, fiind posibile furtuni şi ploi torenţiale.

×
Subiecte în articol: observator căldură prognoza meteo canicula