x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator FERMA PREŞEDINTELUI. Comisia Călăraşi îşi începe luni activitatea

FERMA PREŞEDINTELUI. Comisia Călăraşi îşi începe luni activitatea

de Daniela Ivan    |    08 Dec 2013   •   18:34
FERMA PREŞEDINTELUI. Comisia Călăraşi îşi începe luni activitatea

Începe o săptămână cu emoţii pentru Ioana Băsescu, fiica preşedintelui. Comisia Parlamentară care va cerceta modul în care terenul din judeţul Călăraşi a ajuns în proprietatea Ioanei îşi va începe de luni activitatea. Există suspiciuni legate de modul în care fiica preşedintelui a obţinut creditul de la CEC, dar şi de legalitatea mai multor parcele de pământ care au ajuns iniţial în proprietatea unor persoane decedate, preluate de presupuşi moştenitori şi ulterior comasate în terenul pe care Ioana Băsescu l-a cumpărat.

Emoţii va avea Ioana şi pentru iubitul ei, Radu Pricop, care alături de alte patru persoane au pus mâna pe averea Brătienilor. Aceştia au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori, declarând-o decedată pe moştenitoarea de drept, Eleonora Brătianu, deşi aceasta trăia la vremea respectivă. Apoi au făcut acte şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească şi au reuşit să obţină de la stat 10 milioane de euro. Hotărârea Curţii de Apel Piteşti din 2012 care a acordat despăgubiri de 10 milioane euro grupului avocatului Pricop este vădit nelegală, scrie Lumea Justiţiei.
Aflat la cumpărături într-un supermarket, Traian Băsescu s-a declarat liniştit în ceea ce priveşte comisia parlamentară, dar despre afacerile prietenului Ioanei a dat un răspuns surprinzător “măcar să primească cineva o groază de bani”.
_______________________

Luni îşi va începe activitatea comisia parlamentară care va cerceta modul în care terenul din judeţul Călăraşi a ajuns în proprietatea Ioanei Băsescu.
În paralel, va funcţiona la Senat o subcomisie care va verifica doar creditul luat de fiica preşedintelui de la CEC.
Începând cu ora 11 vor fi audiaţi la Senat preşedintele CEC, Radu Gheţea, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi vicepremierul Daniel Chiţoiu, a declarat preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului, Cosmin Nicula.
Senatorul Ilie Sârbu a explicat că există suspiciuni în legătură cu mai multe parcele de pământ care au ajuns iniţial în proprietatea unor persoane decedate, preluate de presupuşi moştenitori şi ulterior comasate în terenul pe care fiica preşedintelui l-a cumpărat de la o firmă cu acţionari străini. “E suspectă situaţia asta, într-o comună, toată lumea care a avut teren acolo e decedată. Nu s-a mai întâmplat. Pe lângă asta, sunt oameni în comună care de 20 de ani aleargă să li se dea şi lor terenul şi nu li s-a dat”, a susţinut Ilie Sârbu.
Aflat la cumpărături într-un supermarket, preşedintele Traian Băsescu a declarat că este foarte bine că luni îşi începe activitatea comisia parlamentară pentru că este un prilej ca politicienii să înveţe să fie cinstiţi şi să nu fure terenuri agricole de la ADS. “Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit”, a precizat Băsescu. Acesta a refuzat însă să comenteze că iubitul Ioanei Băsescu ar urma să primească 10 milioane de euro de la stat pentru un teren din moşia Brătienilor.
Presa a prezentat pe larg faptul că statul îl va îmbogăţi cu milioane de euro pe iubitul Ioanei Bă- sescu, Radu Pricop, alături de alte patru persoane. Terenurile au aparţinut Brătienilor, iar cei cinci au cumpărat drepturile litigioase şi vor primi banii de la staul român în rate. Practic, iubitul Ioanei Băsescu, împreună cu un alt avocat şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş, au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori, declarând-o decedată pe moştenitoarea Eleonora Brătianu. “Hotărârea Curţii de Apel Piteşti din 2012 care a acordat despăgubiri de 10 milioane euro grupului avocatului Pricop este vădit nelegală. Titlul de proprietate dat grupului samsarilor este nelegal pentru suprafaţa de 90,5 ha întrucât trebuia să existe dovadă că terenul reprezintă «fâneţe şi păşuni» în prezent şi nu la data preluării lui abuzive, ori în cauză, 20 ha sunt intravilan! Aşa fiind, limita retrocedării era de 50 ha, iar evaluarea ar fi avut un alt preţ”, scrie Lumea Justiţiei.

×
Subiecte în articol: ferma presedintelui