x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Festivalul Mamaia, aere de San Remo

Festivalul Mamaia, aere de San Remo

de Dana Ciobanu    |    27 Aug 2005   •   00:00
Festivalul Mamaia, aere de San Remo

Sase tinere sperante au intrat, joi seara, in concursul de Interpretare de la Festivalul de Muzica Usoara Mamaia 2005. Voci interesante, dar nu extraordinare, vorba compozitorului Andrei Kerestely, membru al juriului. Remarcabili au fost, in schimb, prezentatorii.

Dorina Chiriac si Dan Teodorescu au fost probabil cea mai buna alegere pe care o puteau face organizatorii pentru a da prezentarii Festivalului Mamaia o nota atractiv-amuzanta. Replici inteligente, coordonare si spontaneitate, acestea sunt dominantele discursurilor celor doi prezentatori. La polul opus s-au aflat concurentii, care, in ciuda varstei foarte fragede, au reusit sa ne aminteasca de vechi editii ale batranei Mamaia, cu ajutorul Big Band-ului condus de Ionel Tudor.

MOTAIALA. Pe scena au urcat 16 concurenti, care mai de care mai "originali": ba descaltati, ba cu freze dupa ultimele trend-uri ori cu hainute cu sclipici. Voci interesante, dar nu suficient de patrunzatoare, de vreme ce pe directorul Directiei Cultura din cadrul Consiliului Judetean Constanta, Cristi Zgabercea, care statea la masa juriului, l-a cuprins apatia, dupa modelul parlamentarilor nostri. Apatie este putin spus: Zgabercea a dormit minute bune, cu barbia in piept, in timpul concursului. L-o fi ajuns oboseala organizarii festivalului!

FARA SUFLU. Grupul solistilor nu a reusit sa scoata din amorteala organizatorii

CREATIE SI SLAGARE. Din sala, show-ul a fost urmarit de aproape 1.000 de persoane, din care doar jumatate au platit biletul in valoare de 250.000 de lei vechi. Restul locurilor au fost ocupate de invitati, concurenti, presa sau spectatori care au fost lasati, pur si simplu, sa intre in sala, pentru a nu lasa scaune goale.

Dintre oficialitati au absentat Radu Mazare, primarul Constantei, care a luat cina cu Mike Tyson, apoi a asistat la Local Kombat, si Nicusor Daniel Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.In schimb, in sala s-au aflat multi concurenti din sectiunile Creatie si Slagare si Horia Moculescu, fericit ca la Mamaia se canta din nou live. Partea de "spionaj" al potentialului comercial al concurentilor a fost asigurata de Dan Popi, boss-ul casei de discuri Cat Music/Mediaservices.

DIN CULISE. Partea a doua a serii a fost rezervata recitalului Big Band Orchestra&Friends: Andra, Nico, Marius si Roxana (Spin), Emanuel, Monica Anghel, Luminita Anghel, Mihai Traistariu si Marcel Pavel.

Impresionant momentul tip San Remo alcatuit de cei mentionati. Arta cere sacrificii, insa: membrii orchestrei facusera 14 ore de repetitii in ziua precedenta, pentru care au platit cu dureri de cap si insolatii. Nici posesorii vocilor nu au avut parte de un tratament fericit. "A iesit bine, dar pe nervii nostri. Nu mai vin la Mamaia", a rabufnit Monica Anghel, suparata pe conditiile de cazare si dificultatea intampinata in decontarea cheltuielilor de transport. Luminita Anghel nu a fost nici ea prea multumita, acuzand orchestra de incompetenta pentru ca Ionel Tudor o apostrofase cu privire la felul in care canta. In culise s-a transat si problema recitalurilor: Directia 5 si Sistem au refuzat sa vina la Mamaia pentru ca li s-au oferit prea putini bani.

×
Subiecte în articol: observator mamaia