x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gerul duce la suspedarea cursurilor şcolare!

Gerul duce la suspedarea cursurilor şcolare!

25 Ian 2010   •   00:00

Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că va suspenda cursurile la şcoala şi grădiniţa din localitate dacă temperatura atmosferică va coborî şi marţi sub minus 30 de grade Celsius, mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa le-au sistat deja.

"Dacă ştiam că va fi chiar aşa de frig le ziceam încă de ieri să nu vină la şcoală, dar a fost duminică şi nu aveam cum să anunţăm toţi elevii. La şcoală e căldură, nu sunt probleme, microbuzele i-au adus pe copii, dar astăzi vom decide dacă e cazul să suspendăm sau nu cursurile până ce se mai îndreaptă vremea" - a spus Leca Băncilă.

Primarul a adăugat că în cursul zilei de luni va merge şi în zona locuită de romi, unde trăiesc aproximativ 140 de familii, adică vreo 700 de oameni, pentru a verifica dacă au lemne suficiente pentru încălzirea locuinţelor. "Le-am dat lemne de la Primărie, i-am ajutat cum am putut, dar sunt cam neglijenţi, de aceea vom face o echipă şi vom merge până acolo să vedem cum stau lucrurile. Mai avem un stoc de lemne pentru orice eventualitate" - a afirmat primarul, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, noaptea trecută au îngheţat mai multe conducte aflate sub pământ iar patru familii din localitate au rămas fără apă potabilă, dar în cursul zilei se va interveni pentru înlăturarea dopului de gheaţă. Leca Băncilă a arătat că localnicii sunt obişnuiţi cu temperaturile coborâte iar viaţa continuă să se desfăşoare normal şi la minus 34 de grade Celsius. "Oamenii ştiu ce au de făcut, acum nu o să găsiţi pe nimeni pe stradă. Stau în casă, fierb o ţuiculiţă, mai ies să îşi hrănească animalele, în rest ..." - a spus primarul.

Practic, localnicii au de îndurat diferenţe de temperatură de aproape 50 de grade între cea din interior şi cea din exterior iar apa caldă pe care o scot din casă pentru a adăpa animalele îngheaţă aproape instantaneu.

UPDATE: Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au sistat cursurile din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi-au sistat, azi, cursurile din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă, care făceau imposibilă deplasarea copiilor, în timp ce altele au redus programul şcolar ca urmare a temperaturilor scăzute din ultimele zile.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Elena Buhaiev, unităţile de învăţământ, atât şcoli, cât şi grădiniţe, din comunele constănţene Albeşti, Cotu-Văii, Arsa, Vârtop, Coroana, Pantelimon, General Scărişoreanu, Sibioara şi Dumbrăveni au anunţat întreruperea activităţii didactice pentru ziua de luni, din cauza drumurilor care fac legătura cu aceste localităţi şi care sunt înzăpezite.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar a anunţat că la mai multe şcoli şi licee din judeţ directorii unităţilor de învăţământ au anunţat reducerea, pentru o zi sau două, a programului şcolar din cauza temperaturilor scăzute din această perioadă.

Este vorba despre Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, grupurile şcolare din Cumpăna şi Topraisar, Seminarul Teologic "Dionisie Exiguul", Şcolile de Arte şi Meserii din Comana, Târguşor, Crucea, Peştera şi Mihai Viteazu şi şcolile din Fântânele, Răzoarele şi din Oituz.

×
Subiecte în articol: meteo