x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gheorghiţă: Vaccinurile anti-COVID-19 aprobate şi autorizate pentru grupa de vârstă 5 -11 ani sunt sigure şi eficiente

Gheorghiţă: Vaccinurile anti-COVID-19 aprobate şi autorizate pentru grupa de vârstă 5 -11 ani sunt sigure şi eficiente

26 Ian 2022   •   14:12
Gheorghiţă: Vaccinurile anti-COVID-19 aprobate şi autorizate pentru grupa de vârstă 5 -11 ani sunt sigure şi eficiente
Sursa foto: Hepta

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, a anuntat miercuri că vaccinurile aprobate şi autorizate pentru grupa de vârstă 5 -11 ani sunt sigure, eficiente şi previn în peste 90% din cazuri îmbolnăvirile de COVID-19.

De asemenea, el a precizat că la nivel naţional au fost pregătite 231 de cabinete de vaccinare pediatrice, iar până acum au fost făcute peste 3.600 de programări în platforma de programare.

"Vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate şi autorizate pentru această grupă de vârstă, 5 -11 ani, sunt vaccinuri sigure, sunt vaccinuri eficiente, previn în peste 90% din cazuri îmbolnăvirile de COVID-19 şi, de asemenea, previn în cea mai mare parte a cazurilor formele severe de boală şi decesele. Trebuie să înţelegem că în momentul de faţă în România, din peste 7.000 de persoane spitalizate în unităţile sanitare aproape 10% sunt copii, sunt persoane sub 18 ani, de asemenea sunt 7 copii internaţi în terapie intensivă din cele circa 650 de persoane care astăzi sunt în secţiile de ATI. De asemenea, cred că aceste date nu trebuie să rămână doar simple cifre, este vorba despre viaţa unor oameni, este vorba despre viaţa copiilor noştri şi din acest punct de vedere trebuie să fim responsabili, trebuie să ne informăm din surse corecte, din surse validate ştiinţific. (...) În Statele Unite, dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani s-au înregistrat până la mijlocul lui octombrie 2021 peste 2 milioane de cazuri raportate, au fost peste 8.300 de spitalizări şi aproape 100 de decese", a declarat Gheorghiţă, la Centrul de Vaccinare Romexpo.

Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-COVID începând de miercuri, în centre dedicate.

Este disponibil vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani. 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă