x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GhostCtrl, virusul pentru Android deghizat în WhatsApp

GhostCtrl, virusul pentru Android deghizat în WhatsApp

19 Iul 2017   •   13:43
GhostCtrl, virusul pentru Android deghizat în WhatsApp

Un nou virus a început să traverseze lumea. GhostCtrl este un virus pentru smartphone-uri deghizat într-o aplicaţie populară, precum WhatsApp, care odată instalat are acces la camera telefonului, la istoricul de căutări pe Internet şi poate intercepta mesaje, conform The Sun.

Virusul apare pe Google Play, sub forma unei aplicaţii populare, ceea ce îl face destul de periculos, întrucât victimele pot fi uşor păcălite. O versiune a virusului GhostCtrl a fost folosită într-un atac la scară mare în spitalele din Israel. Atacul, numit RETADUP, a fost folosit pentru a fura informaţii de pe desktop-ul calculatoarelor, însă hackerii au folosit un cod similar pentru a creea o versiune pentru Andorid, care să poate fi “împrăştiată” peste tot în lume.

Nu se ştie încă dacă au fost victime ale acestui atac, însă se recomandă să fim atenţi la aplicaţiile pe care le descărcăm. Dacă o aplicaţie de pe Google Play nu are nicio stea de rating sau review-uri semnificative, ar trebui să îţi pui nişte semne de întrebare.

Descarcă doar aplicaţii sau ataşamente din email-uri sau mesaje cu care eşti familiar. În plus, ţine-ţi telefonul actualizat cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare, pentru a-ţi ţine telefonul în siguranţă.

×
Subiecte în articol: virus ghostctrl retadup