x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Giurgiu - "Nu vrem groapă de gunoi in sat!"

Giurgiu - "Nu vrem groapă de gunoi in sat!"

de Jurnalul National    |    20 Iun 2007   •   00:00

Locuitorii comunei Stăneşti din judeţul Giurgiu s-au manifestat impotriva amplasării gropii ecologice de gunoi a judeţului pe raza comunei lor.

"Aceasta este a doua propunere de amplasare a gropii ecologice de deşeuri a judeţului refuzată de locuitorii judeţului Giurgiu in ultimele două săptămăni şi riscăm să pierdem un proiect de aproximativ 30 de milioane de euro susţinut din fonduri europene", a declarat primarul din Giurgiu, Lucian Iliescu.


AMPLASAMENT. Primul amplasament al gropii de gunoi a judeţului propus pentru comuna Frăteşti a fost refuzat, in urma unei dezbateri publice, de locuitorii comunei, iar acum situaţia se repetă la Stăneşti. "Cred că suntem nebuni pentru că de doi ani nu reuşim să găsim un amplasament pentru groapa de gunoi a judeţului deşi facem parte dintre puţinele judeţe din ţară susţinute financiar din fonduri europene pentru lucrări de proiectare şi construcţie a unei gropi de gunoi ecologice", a completat Lucian Iliescu. Primarul spune că este de acord ca groapa să fie construită in municipiu, dar nu i se dau aprobările necesare pentru acest lucru fiind o localitate de frontieră. El crede că, dacă situaţia nu se va rezolva, municipalitatea va fi nevoită să apeleze la gropile de gunoi din alte localităţi pentru că cea din municipiu va fi inchisă la finalul anului 2007. "Cine ştie, poate voi fi nevoit să duc gunoiul la groapa ecologică din Ruse, in Bulgaria, pentru că in judeţ nu suntem in stare să ne punem de acord asupra unui amplasament", a conchis Lucian Iliescu. Primarul spune că de această situaţie se face vinovată atăt conducerea Prefecturii, căt şi cea a Consiliului Judeţean care s-au implicat prea puţin in rezolvarea problemei, deşi este vorba de un amplasament pentru groapa de gunoi ecologică a judeţului.

  • Rompres

×
Subiecte în articol: verde! gunoi