x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Grindeanu, despre cererea lui Năsui de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta

Grindeanu, despre cererea lui Năsui de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta

de Alice Petrescu    |    06 Mai 2021   •   15:23
Grindeanu, despre cererea lui Năsui de amânare a dezbaterilor pe tema Legii 5G: Când eşti prost, nici măcar noile tehnologii nu te ajută să maschezi asta

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu critică decizia lui Claudiu Năsui de a amâna dezbaterile din Parlament asupra Legii pentru reţelele 5G și spune că „dacă s-a răzgândit brusc din pricina lobbyului puternic al Huawei – asta e deja treaba procurorilor”.

 

Grindeanu susține că Năsui, ca ministru, a fost de acord cu legea trecută prin Guvern, iar ca membru CSAT a votat pentru acest proiect, trimis apoi la Parliament pentru dezbatere în regim de urgență.

„După ce, din Opoziție, USR se bătea cu pumnii în piept cât de pro-american și pro-european este, acum, la Putere, ne arată fix contrariul! Ministrul Năsui cere azi amânarea dezbaterilor pe legea care blochează participarea Huawei la licitația 5G, șocând pe toată lumea”, spune Grindeanu pe pagina sa de socializare.

Și premierul Florin Cîțu s-a arătat surprins, joi dimineață, de solicitarea ministrului Economiei. Acesta a precizat că va avea o discuție cu ministrul Economiei pe această temă. 

„Şi mă suprinde o astfel de decizie. Nu ştiam că a luat o astfel de decizie. Mesajul meu este ferm şi clar: am aprobat un proiect de lege în Guvern şi l-am trimis şi în Coaliţie. Decizia a fost să treacă acest proiect de lege prin Parlament, cât mai rapid. Nu am avut această discuţie cu ministrul Economiei, o să o am. Nu înţeleg de ce ar încerca să amâne un astfel de proiect foarte important pentru industria tehnologică din România”, a spus premierul, întrebat ce crede despre cererea ministrului Economiei, Claudiu Năsui, ca Parlamentul să amâne dezbaterea proiectului Legii pentru rețelele 5G.

Pe de altă parte, ministrul Economiei, Claudiu Năsui spune că susține „fără echivoc” legea privind tehnologia 5G și că informația potrivit căreia ar fi împotriva acesteia „este o minciună”.

„Văd că circulă informația că aș fi împotriva legii privind 5G în România. Este o minciună. Am vorbit și cu premierul despre acest subiect. Ministerul economiei susține fără echivoc această lege”, a scris joi pe Facebbok, Claudiu Năsui.

Acesta spune că a primit comunicări din partea Comisiei pe acest subiect deoarece „suntem punct național de contact cu comisia pentru Directiva 2015/1535”, astfel că ministerul este obligat să trimită aceste comunicări mai departe instituțiilor relevante.

„Comisia Europeană a trimis ministerului precizări în care sublinia că România pregătește o lege pentru introducerea infrastructurii 5G, care dacă ar conține reglementari de natură tehnică, potrivit Directivei 2015/1535, Comisia ar trebui notificată în privința lor”, a mai scris ministrul Economiei pe rețeaua de socializare.

Claudiu Năsui precizează că susține pe deplin adoptarea legislației privind 5G în România, iar în urma analizei făcute asupra legislației incidente, a caracterului de urgență a legii și a altor precedente la nivel european, procedura parlamentară de adoptare a legii poate merge mai departe.

 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu