x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GSSC Avangarde: 35% dintre bucureşteni consideră că vaccinul împotriva A/H1N1 are efecte negative

GSSC Avangarde: 35% dintre bucureşteni consideră că vaccinul împotriva A/H1N1 are efecte negative

15 Ian 2010   •   00:00
GSSC Avangarde: 35% dintre bucureşteni consideră că vaccinul împotriva A/H1N1 are efecte negative

GSSC Avangarde a realizat, în perioada 8-13 ianuarie a.c, un sondaj de opinie privind agenda publică a bucureşteanului.

Starea de spirit a cetăţeanului de pe malurile Dâmboviţei nu s-a schimbat radical faţă de ultimul sondaj realizat pe această temă, pesimismul dominând aşteptările de viitor ale acestuia, 58% dintre bucureşteni apreciind că lucrurile merg într-o direcţie greşită.

Totuşi, 54% dintre repondenţi au identificat şi aspecte pozitive ale vieţii de locuitor al Capitalei, de care sunt mulţumiţi. 22%- iluminatul stradal, 17% - transportul public, 12% - alimentarea cu apă, alte motive - 50%.

Traficul constituie o cauză majoră a nivelului ridicat de stres, 20%  dintre bucureşteni considerând că principala problemă din acest domeniu este lipsa locurilor de parcare, în timp ce 17 % blamează aglomeraţia din trafic.

Principala nemuţumire se referă la siguranţa cetăţeanului, 22% dintre bucureşteni simţindu-se în pericol, 62% dintre ei considerând că, în comparaţie cu 2008, nivelul infracţional a crescut în 2009.  Responsabil de starea actuală a nivelului de siguranţă este văzută Poliţia comunitară - 45%, Primăria de sector - 25% şi Poliţia Capitalei - 10%.
Cea mai gravă ameninţare privind siguranţa cetăţeanului este reprezentată de pericolul furturilor şi al tâlhăriilor - 47%, urmate de bandele de cartier - 11%, persoanele în stare de ebrietate - 6%, traficanţii de droguri - 4%.
24% dintre cetăţeni văd sectorul 3 cel mai sigur sector al Capitalei, confortul minim de siguranţă fiind considerat a fi oferit de sectorul 5 - 7%. Din acest punct de vedere celelalte sectoare sunt apreciate la un palier comun, sectorul 1 - 20%, sectorul 4 - 18%, sectorul 6 - 16%, sectorul 2 - 15%.
O proporţie majoritară dintre bucureşteni,  68%, ar fi de acord cu instalarea unui sistem stradal de monitorizare video.

Cercetarea relevă faptul că 47% dintre bucureştenii sunt de părere că primarii de sector nu îşi respectă promisiunile făcute în campania electorală. Cel mai gospodar edil de sector este considerat de 22% dintre repondenţi Cristian Popescu Piedone, fiind urmat de Liviu Negoiţă - 20%, şi Andrei Chiliman - 17%.

În clasamentul încrederii în instituţii Biserica continuă să se situeze pe primul loc, cu 68%, fiind urmată de Amată - 51%, Şcoală - 49%, Presă - 36%, Primărie - 21%, Sindicate - 16%, Poliţie - 16%, Partide politice - 15% şi Parlament - 15%.

Subiect la ordinea zilei, efectele vaccinului împotriva virusului gripal A/H1N1, sunt apreciate de către bucureşteni ca fiind negative, în proporţie de 35%, 26% dintre ei le consideră benefice, iar 32% nu pot emite o părere în legătură cu acest lucru.

Sondajul a fost efectuat de GSSC Avangarde pe un eşantion de 1508 persoane, reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a Municipiului Bucureşti si are eroare maximă tolerată de +/- 2.58%.

Click pe imagine pentru studiul GSSC AVANGARDE
- format pdf
0-111498-agpublicafinal1.jpg

×
Subiecte în articol: observator