x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern - Ministrul de Interne, trimis urgent în Italia

Guvern - Ministrul de Interne, trimis urgent în Italia

de Monica Iordache Apostol    |    13 Mai 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ieri ministrului de Interne, Cristian David, să meargă în această săptămînă la Roma pentru a discuta cu autorităţile italiene despre intenţiile acestora de a restrînge dreptul la liberă circulaţie al românilor în Italia.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut ieri ministrului de Interne, Cristian David, să meargă în această săptămînă la Roma pentru a discuta cu autorităţile italiene despre intenţiile acestora de a restrînge dreptul la liberă circulaţie al românilor în Italia. În plus, Tăriceanu a anunţat trimiterea unei echipe de poliţişti şi procurori români în Italia pentru a contribui la combaterea infracţionalităţii în rîndurile conaţionalilor lor. Decizia a fost luată într-o întîlnire pe care premierul a avut-o cu reprezentanţi ai Ministerului de Externe, Ministerului de Interne, Ministerului Muncii, Ministerului Justiţiei, Departamentului pentru Afaceri Europene şi Agenţiei de Strategii Guvernamentale.

 

Măsurile cerute de premier vin în contextul intenţiilor noului ministru italian de Interne, Roberto Maroni, de a elabora un plan privind limitarea accesului romilor, majoritatea provenind din România, pe teritoriul italian, propunerile urmînd a fi prezentate Consiliului de Miniştri. Premierul Tăriceanu a mai declarat ieri că imaginea cetăţenilor români care muncesc cinstit în Italia este grav afectată de infracţiunile înregistrate pe teritoriul italian.

×
Subiecte în articol: observator