x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Guvern - Reguli noi pentru "stapanii lacurilor"

Guvern - Reguli noi pentru "stapanii lacurilor"

de Florina Zainescu    |    01 Oct 2005   •   00:00

Speriate de amploarea inundatiilor, autoritatile incearca sa puna in sfarsit ordine in exploatarea micilor lacuri cu folosinta piscicola sau de agrement.

Astfel, in sedinta de guvern de joi a fost adoptata o Ordonanta de Urgenta care are ca scop stabilirea competentelor si a cadrului Juridic privind exploatarea in conditii de siguranta a acumularilor cu folosinta piscicola, de agrement sau locala.

De acum inainte exploatarea micilor acumulari in situatii de avertizare meteohidrologica si de viituri se realizeaza obligatoriu conform dispozitiilor dispeceratului directiilor de ape. In plus, cei care exploateaza lacuri si balti sunt obligati sa intocmeasca regulamente de functionare in regim de viitura, care trebuie aprobate de directiile de ape.

Ordonanta ii obliga pe "stapanii" micilor lacuri sa lucreze doar cu personal de exploatare calificat si atestat in domeniul hidrotehnic, cu cel putin trei ani experienta in domeniul gospodaririi apelor. Micile acumulari unde echipamentele hidromecanice au fost stricate vor fi golite si mentinute asa pana cand cei care le exploateaza vor face reparatiile necesare.

×
Subiecte în articol: observator