x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulație de iarnă pe calea ferată! Trenurile au întârzieri din cauza vremii

Circulație de iarnă pe calea ferată! Trenurile au întârzieri din cauza vremii

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   15:05
Circulație de iarnă pe calea ferată! Trenurile au întârzieri din cauza vremii

Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă pe întreaga reţea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulaţie, a anunţat, duminică, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

"Temperaturile extreme înregistrate în cursul nopţii, care în unele zone au fost de până la -13 grade Celsius, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iaşi, Braşov şi Craiova) defecţiuni ale liniei CF (şine rupte) pe diferite secţiuni, iar circulaţia feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit şi intervine operativ pentru remedierea acestor defecţiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor", precizează compania.

Potrivit sursei citate, pe raza SRCF Iaşi, pe distanţa Leşu Ilvei - Poiana Ilvei şi Lunca Ilvei - Coşna se menţine restricţia de viteză de circulă 50 km/h, în timp ce pe distanţa Drăgăneşti - Fărcaşele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricţia de viteză de 30 km/h.

CFR SA subliniază că întârzierile înregistrate în circulaţia trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricţiile de viteză introduse în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecţiuni ale liniilor CF (şine rupte).

"Personalul CFR SA este activat şi intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme şi menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor", menţionează compania într-un comunicat.

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 - Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare - www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

×
Subiecte în articol: iarnă trenuri întarzieri