x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iluminatul festiv din Capitală va fi stins pentru o oră în semn de solidaritate cu Ucraina

Iluminatul festiv din Capitală va fi stins pentru o oră în semn de solidaritate cu Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2022   •   17:35
Iluminatul festiv din Capitală va fi stins pentru o oră în semn de solidaritate cu Ucraina
Sursa foto: Facebook

Iluminatul festiv din capitală va fi stins miercuri, timp de o oră, în semn de solidaritate cu Ucraina, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

Primăria Capitalei se alătură inițiativei „O oră pentru Ucraina” și va stinge iluminatul festiv de pe străzi miercuri seara, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20.00 – 21.00.

„Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru țara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece și care afectează milioane de oameni ce își vor petrece Sărbătorile în întuneric”, susține Nicușor Dan.

Astfel, Compania Municipală Iluminat Public București va stinge timp de o oră cele aproximativ 3.000 de instalații luminoase de pe bd. Magheru, Piața Universității, Piața Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii, Calea Victoriei și Piața Presei Libere, precum și la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, unde vor fi stinse luminițele care împodobesc bradul.

Potrivit primarului general, inițiativa aparține membrilor Parlamentului Ucrainei, rețelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor orașelor Kiev și Londra.

Locuri emblematice din întreaga lume vor stinge miercuri luminile în semn de solidaritate cu Ucraina, scrie CNN.

Faimoasa arcadă a stadionului Wembley din Londra, Colosseumul din Roma, Opera din Sydney și Turnul CN din Toronto vor stinge luminile în această seară, la ora 20.00 (ora locală), ca parte a campaniei #LightUpUkraine.

×
Subiecte în articol: iluminatul festiv solidaritate Ucraina