x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In dosarul "Salagarov" apar nume noi - Functionar public, complice la furt

In dosarul "Salagarov" apar nume noi - Functionar public, complice la furt

29 Sep 2004   •   00:00
In dosarul "Salagarov" apar nume noi - Functionar public, complice la furt

Cristian Salagarov, detinutul care a scapat cu viata din accidentul rutier in care, saptamana trecuta, langa Timisoara, au decedat trei politisti, "trage" in dosarul sau si un nume din Consiliul Judetean Braila. Este vorba despre Marian Vrabie, directorul Directiei Economice.

NICOLETA BUTNARU

Marian Vrabie este urmarit penal pentru complicitate la furt calificat, iar Politia i-a confiscat bijuterii - ridicate cu prilejul unei perchezitii - care ar fi fost furate de catre Salagarov.

AUDIERE. Directorul Vrabie a fost audiat in mai multe randuri de catre politisti de la Cercetari Penale, de la Municipiu, in calitate de complice al lui Salagarov. Parchetul a dispus chiar efectuarea unei perchezitii in imobilul lui Marian Vrabie, actiune in timpul careia politistii au reusit ridicarea mai multor bunuri, intre care si bijuterii dintre acelea pe care le-ar fi furat Salagarov. Cu toate ca Vrabie a fost audiat pentru complicitate in vreo zece fapte, intr-un final, Politia a reusit sa identifice probe solide doar pentru trei dintre cauze. Directorul Marian Vrabie recunoaste ca il cunoaste pe Cristian Salagarov inca din scoala primara, pe cand erau colegi, dar nu a avut nici o legatura cu activitatea infractionala a acestuia. In prima instanta, Vrabie ne-a explicat ca a reluat legatura cu Salagarov la cererea Politiei, pentru a-i ajuta pe anchetatori sa-l prinda pe infractor: "La cateva zile dupa o spargere a locuintei unui cunoscut, Politia mi-a dat un numar de telefon mobil, la care eu am sunat. Mie mi-a raspuns, desi lor nu le raspundea. Prima data a spus ca e nevinovat, dupa aia a spus ca nu mai are din bunuri, stabileam locuri de intalnire cu el, ca sa discute cu Politia, el nu venea si spunea ca ne-a vazut ca ii organizam prinderea. Chiar am stabilit o panda intreaga cu Politia, intr-un loc pe care l-a stabilit el". Ulterior, directorul Vrabie a revenit asupra declaratiei. El a sustinut nu ca l-a contactat pe Salagarov doar atunci cand a vrut sa-i ajute pe politisti, ci mai inainte Salagarov l-a vizitat, de vreo cinci, sase ori la birou, solicitandu-i un loc de munca si apoi ajutor ca sa-si scoata buletinul: "A venit la mine la birou, el era neschimbat, l-am recunoscut imediat si am vrut sa-l ajut. Apoi s-a intamplat ce v-am mai spus. Eu nu stiam ca s-a inceput urmarirea penala, nu mi s-a spus ce calitate am atunci cand am fost audiat si confruntat cu Salagarov. El n-a fost niciodata acasa la mine, dar zicea ca l-as fi "ajutat". Politia mi-a oprit dupa perchezitie un inel, niste butoni si un ac de cravata, lucruri pe care le aveam de mai mult timp. Eu nu cunosc termenii acestia, urmarire, cercetare, da’ intr-adevar, am mai fost o data cercetat penal, cand eram director la Conif". Vrabie considera ca Salagarov nu doreste decat sa se razbune pe el, fiindca i-a ajutat pe politisti.

CONFIRMARE. Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a confirmat ca, la 20 septembrie a.c, a primit pe adresa institutiei, din partea Politiei, o instiintare potrivit careia directorul Directiei Economice din CJ Braila este urmarit penal pentru complicitate la furt. Stancu ne-a mai informat ca asteapta confirmarea Parchetului pentru a se consulta cu specialistii si a decide asupra posibilei suspendari din functie a lui Vrabie.

CONVINGERE

"Nu ma simt cu nimic vinovat de acuzatiile pe care mi le aduce Salagarov. Poate ma simt vinovat ca le dau prea multa crezare acestor indivizi si incerc sa ii ajut cand ajung la necaz, dar nu o sa-mi schimb felul de a fi datorita acestui caz nefericit. Sunt convins ca pot fi suspendat din functie, ca urmare a anchetei penale" - Marian Vrabie, director CJ

CAZIER. Cristian Salagarov (foto stanga), care a strans 42 de ani de inchisoare, a apelat la cunostinta din tinerete, Marian Vrabie, director in Consiliul Judetean Braila
×
Subiecte în articol: observator salagarov vrabie