x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În Maramureş circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii

În Maramureş circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii

06 Feb 2013   •   11:40
În Maramureş circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza ninsorii
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
Pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş se circulă în condiţii de iarnă, iar pe DN 18, iar în Pasul Prislop la limita dintre judeţele Maramureş şi Suceava este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri între km 160 şi km 180, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de iarnă Maramureş, Dan Bucă.
Comitetul judeţean de iarnă a recomandat conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă. Poliţia Rutieră Baia Mare a solicitat şoferilor să adapteze viteza autovehiculelor în câmpul de vizibilitate redusă şi cu zăpadă frământată pe carosabil, respectiv să păstreze o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul precedent.

Carosabilul este umed pe DN1C, E58, DN18 în Pasul Gutâi, la Sighetu Marmaţiei, Petrova, Vişeu de Sus şi Borşa, DN19, DN17C şi DN18B.

Zăpadă frământată cu grosimea cuprinsă între 1-2 cm pe DN18, în Pasul Prislop (km 156 şi km 180).

S-a acţionat pe sectoarele de drumuri naţionale cu nouă utilaje, fiind împrăştiate 37 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului (Pasul Gutâi, Pasul Prislop şi Dealul Pietriş).

Conform deciziei administratorului de drumuri, rămân închise pe perioada de iarnă DJ109F, pe relaţia Cavnic-Băiuţ, DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului (un tronson de 6 km).

Pe sectoarele de drumuri judeţene au căzut precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În zona de munte au predominat ninsorile.

Stratul de zăpadă proaspăt depus măsura între 2-6 cm. Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit şi acţionat cu 31 utilaje cu lamă şi răspânditor pentru curăţirea părţii carosabile. S-au utilizat 204 tone de material antiderapant, în scopul prevenirii şi combaterii poleiului.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed în zonele de şes. În zonele de deal şi de munte stratul de zăpadă frământată măsoară între 0-1cm.

În oraşul Cavnic, datorită precipitaţiilor abundente şi infiltrării apelor, un zid de sprijin al DJ184 a fost afectat de o surpare, urmare a subspălării fundaţiei pe o lungime de trei metri. Zona a fost semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere.

Pe arii extinse, s-au semnalat precipitaţii slabe sub formă de ninsoare şi ploaie. Cantitatea maximă de apă rezultată în urma precipitaţiilor a fost de 7,5 l/mp, la Firiza Lac şi Cavnic. Vântul a suflat slab până la moderat, iar în zona montană a prezentat intensificări temporare de până la 100 km/h, spulberând zăpadă. Pe arii relativ extinse, stratul de zăpadă era continuu şi avea grosimea maximă de 50 cm la Cavnic. AGERPRES
 

×
Subiecte în articol: trafic maramures iarna