x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu devastator în Suceava: Două restaurante din centrul civic al oraşului s-au făcut scrum

Incendiu devastator în Suceava: Două restaurante din centrul civic al oraşului s-au făcut scrum

de Paul Ciurari    |    29 Aug 2012   •   06:45
Incendiu devastator în Suceava: Două restaurante din centrul civic al oraşului s-au făcut scrum

Un devastator incendiu a distrus marti seara doua restaurante din centrul civic al Sucevei, situate peste drum de primaria municipiului resedinta de judet. "Hollywood Sushi Bar" si "La Biblioteca" s-au facut scrum in urma unui incendiu de proportii.
Alarma a fost data in jurul orei 19.20, la fata locului fiind trimise in prima faza sapte autospeciale de pompieri, patru de lucru cu apa si spuma, o autospeciala pentru descarcerare, o ambulanta SMURD si o autoscara mecanica.

George Voroniuc, patronul de la "Hollywood" crede ca focul a izbucnit de la vecinul sau care se afla in renovare. "Azi l-am intrebat ce sparge cu pick-hammer-ul pe acolo? si de acolo a inceput sa curga focul, doar am vazut de unde a pornit focul. Prin partea
cealalta o ars prima data. Va dati seama, nici nu am asigurare...si cladirea-i toata din lemn", ne-a declarat George Voroniuc.

"Era plin inauntru, erau vreo 10 mese. O inceput sa curga foc din pod. Pe toate gurile de aerisire curgea foc", a continuat omul de afaceri.

Pe de alta parte, celalalt patron de "La Biblioteca" spune ca focul a izbucnit de la Hollywood. Atat Paduraru cat si Voroniuc au subliniat ca nu au asigurare.

Cand au sosit pompierii la fata locului, toate persoanele din ambele localuri erau evacuate. Focul se manifesta pe o suprafata de circa 400 de metri. A fost o operatiune extrem de dificila pentru pompieri, flacarile rabufnind de mai multe ori, iar fumul inecacios a inundat tot bulevardul. In sprijinul lucratorilor ISU din Suceava au venit inca trei autospeciale de la detasamentele Falticeni si Radauti, precum si de la Garda de
Interventie Solca. "A fost o operatiune extrem de dificila, din cauza formei neregulate a
acoperisului, iar sub acesta se afla o izolatie cu bitum", ne-a declarat colonelul Ioan Burlui, inspectorul sef al ISU Suceava.

Incendiul a fost stins dupa mai bine de patru ore. Pagubele sunt inca in curs de evaluare, iar cauza incendiului urmeaza sa fie stabilita.

×
Subiecte în articol: suceava incendiu restaurante